Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ποια είναι η πραγματική ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε;

Ποια είναι η πραγματική ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε;

Στον καναπέ της «Ελένης» κάθισε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Καλογήρου.

Ο εισηγητής μεθόδων αυτογνωσίας και συγγραφέας ανέλυσε τον βασικό παράγοντα της επιτυχίας και της ευτυχίας και πώς μπορεί κάποιος να τον κατακτήσει.

«Η μεγαλύτερη τιμή που έχω εισπράξει στα 78 χρόνια που ζω είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι με αποκαλούν ‘δάσκαλο’. Αυτό τα λέει όλα, είναι το μεγαλύτερο πράγμα που κέρδισα στη ζωή μου», είπε αρχικά.

Ο κ. Καλογήρου ήταν στέλεχος επιχείρησης και motivation speaker σε στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνταν με πωλήσεις.

«Κάποια στιγμή με έπνιγε και το σταμάτησα», σημείωσε.

Στα 45 του έπαθε έμφραγμα και αποφάσισε τις γνώσεις που είχε αποκτήσει, να τις μοιραστεί με το ευρύ κοινό.

«Άκουσα την καρδιά μου και μου φώναξε ότι μπορώ να πάρω την εμπειρία και τις γνώσεις που είχα και να τα δώσω στο πλατύ κοινό. Έκανα το πρώτο σεμινάριο της ζωής μου τον Μάρτη του 1990», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε το ‘γνώθι σαυτόν’. Ανάθεμα και αν ξέρουμε τον εαυτό μας».

«Ο κόσμος ταυτίζει την επιτυχία σε έναν τομέα με την ευτυχία. Αυτό είναι τρελό. Δεν μπορεί να είσαι ευτυχισμένος αν έχεις τα άπειρα λεφτά και επαγγελματική επιτυχία αλλά είσαι ολομόναχος. Η ευτυχία είναι μια ποιότητα ζωής», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου, «όλοι οι άνθρωποι έχουν τέσσερις ψυχολογικές ανάγκες. Τη βεβαιότητα, την αβεβαιότητα, τη σημαντικότητα και την ανάγκη να ανήκω, να αγαπώ και να αγαπιέμαι».

Αναφερόμενος στα παιδιά και την καθοδήγηση που θα πρέπει να έχουν από τους γονείς τους, είπε: «Μάθετε τα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους. Όλο το μυστικό ξεκινάει από εκεί. Αποδέχομαι τον εαυτό μου και δε φοβάμαι το λάθος. Η ζωή σε πάει. Όταν θέλεις πολύ κάτι, πάντα γίνεται».

«Ο κάθε ένας από μας είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο της φύσης θαύμα και αξίζει να κατακτήσει τα όνειρά του. Να ανακαλύψουμε ότι πραγματικά αξίζουμε. Είμαστε ικανοί να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας», υπογράμμισε.

«Ευτυχία είναι η ικανότητα να απολαμβάνεις τη ζωή. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά κάθε εμπόδιο που περνάμε μας ανεβάζει», παραδέχτηκε.

Ο κ. Καλογήρου θα κάνει την τελευταία του εμφάνιση σε σεμινάριο στις 15 Μαΐου.

«Είναι μονοήμερη εμφάνιση όπου θα είναι ένα πρωτότυπο αντίο και έκφραση ευγνωμοσύνης και αγάπης στα 34.000 άτομα που υπήρξαν μαθητές μου».

Δείτε όσα ανέφερε στην «Ελένη»

Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts