Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πλεύρης στον ΣΚΑΪ 100,3: H επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ αφού ακούσουμε τους ειδικούς

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τους τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των ειδικών και μετά θα ληφθεί η απόφαση για το πρωτόκολλο της επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών απο 1η Ιανουαρίου, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τη σημερινή συνεδριαστη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Σημείωσε ότι δεν αναμένεται να παρθεί σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση. 

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τους τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ανέφερε ότι το ελάχιστο που θα τηρηθεί θα είναι τα συχνά τεστ και η παρακολούθηση.

Σχετικά με το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χροόου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κος Πλεύρης ανέφερε πως πρόκειται για περίπου 700 άτομα.

Εκτίμησε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρχει η ακριβή ρύθμιση του θέματος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό για τη γρίπη στα φαρμακεία χωρίς παραπεμπτικό, ο υπουργός τόνισε ότι απομένουν κάποιες εργασίες απο το ΗΔΙΚΑ και εκτίμησε ότι μεχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις με στόχο το μέτρο να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.
 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts