Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας παιδιών στην Ελλάδα

«Πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας», τόνισε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (22/04/2022), ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημα, κρούσμα με οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα, ωστόσο με βάση τον τρόπο εξάπλωσής της σε άλλες χώρες, είναι πολύ πιθανό να έρθει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, χτες εξετάστηκαν δύο παιδιά με συμπτώματα ηπατίτιδας στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα για το νέο σύνδρομο, καθώς πρέπει να γίνουν επιπλέον εξετάσεις.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Ο κ. Ζαούτης σημείωσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα. Κάλεσε δε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts