Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ο καθηγητής του Harvard, Γ. Βελμάχος, Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής | ygeiaonline.gr

Ο καθηγητής του Harvard, Γ. Βελμάχος, Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής | ygeiaonline.gr

Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard κ. Γιώργου Βέλμαχου και Ημερίδα Τραύματος στην Ιατρική Σχολή

Την Τρίτη 17/5/2022 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ του Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard κ. Γιώργου Βέλμαχου.

Την Τετάρτη 18/5/2022, 10.00-14.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή ημερίδα τραύματος με τη συμμετοχή Καθηγητών, Φοιτητών και του Καθηγητή Γ. Βέλμαχου (επισυνάπτεται το πρόγραμμα).

Ο κ. Βέλμαχος (απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ) είναι Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Harvard και Διευθυντής του Τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης (MassachusetsGeneral Hospital).

Ο κ. Βέλμαχος είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς επιστήμονες στην Χειρουργική τραύματος με μακρά θητεία στα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος αρχικά της Νότιας Αφρικής και από το 1994 των ΗΠΑ.

O κ. Βέλμαχος με τις πρωτοποριακές μελέτες του, τις νέες χειρουργικές τεχνικές που εφάρμοσε, αλλά και τις οργανωτικές του ικανότητες στον τομέα της επείγουσας χειρουργικής έχει κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση. Ένα από τα πολλά επιτεύγματά του ήταν η επιτυχής οργάνωση της ιατρικής αντιμετώπισης της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Ο κ. Βέλμαχος κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών παραμένει από την σημαντική του θέση στις ΗΠΑ ένας σταθερός και σημαντικός αρωγός της Ελληνικής Ιατρικής Εκπαίδευσης. Υποστηρίζει την μετεκπαίδευση Ελλήνων ιατρών στις ΗΠΑ και βοηθάει συνεχώς την Ελληνική πολιτεία να οργανώσει σύστημα αντιμετώπισης τραύματος στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts