Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Στην έναρξη του συνεδρίου παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο πατήρ Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ελευθερούπολης, καθώς και οι κ.κ.: Ιωάννης Πασχαλίδης, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αρχέλαος Γρανάς, πρώην περιφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Καβάλας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Δημόσιας Υγείας Π.Μ.Α.Θ., Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, υποδιευθυντής Αστυνομίας Καβάλας, και Λευτέρης Λαζαρίδης από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου. Χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κυρία Αναστασία Αντωνίου.

Το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν το φαρμακείο του σήμερα. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου έλαβαν χώρα:

– Στρογγυλό Τραπέζι για το «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», στο οποίο την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς, ενώ συμμετείχαν οι κ.κ.: Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ και γενικός γραμματέας ΠΦΣ, Κατερίνα Μπουρουτζόγλου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Δράμας, Άννα Κυριακούδη, μέλος Δ.Σ. Φ.Σ. Έβρου, Αναστάσιος Ταρενίδης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ξάνθης. Γουλδέν Χουσεΐν Ογλού, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ροδόπης, και Αναστάσης Ρόντσης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Σερρών.

Στη συζήτηση προήδρευσε η κυρία Αναστασία Ρακιτζή, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Καβάλας.

– Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών με θέμα «Τακτικός έλεγχος συνταγών φαρμάκων». Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς και το θέμα παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης.

– Ενότητα με θέμα «Η meta εποχή του φαρμακείου», κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν τα παρακάτω: «Συμπράξεις φαρμακείων» από τον κ. Αθανάσιο Γουβάλα, φαρμακοποιό MSc, «Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στη meta εποχή του φαρμακείου» από τον κ. Ηλία Δημητρέλλο, νομικό σύμβουλο Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και «Πρόσφατες ευρωπαϊκές προοπτικές και προκλήσεις στον χώρο του φαρμακείου» από τον κ. Ανδρέα Βίτσο, φαρμακοποιό, πρόεδρο Φ.Σ. Ζακύνθου, σύμβουλο της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην PGEU.

WORKSHOP «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού SARS-CoV-2» “CASE STUDY ON NANOVACCINES”, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εισαγωγική ομιλία με θέμα «Η λιποσωμιακή τεχνολογία στα συμπληρώματα διατροφής: κλινικές αποδείξεις» έκανε ο κ. Ηλίας Κατσόγιαννης, φαρμακοποιός, MSc.

Ακόμη, διακεκριμένοι επιστήμονες πραγματοποίησαν ομιλίες με θέμα:

  • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη φαρμακευτική αγωγή: Προκλήσεις και προοπτικές για το φαρμακευτικό επάγγελμα.
  • Η Νανο-τεχνολογική πλατφόρμα και η μορφολογία των σύγχρονων και καινοτόμων εμβολίων
  • iGEM MetaThess: Καινοτόμες προσεγγίσεις στη μοριακή διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
  • Διαχειρίζομαι το τραύμα σύμφωνα με τις Εθνικές Συστάσεις
  • Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη μετά-Covid εποχή. Ευκαιρίες και προκλήσεις
  • Καθημερινός Πόνος & Φλεγμονή: Ο ρόλος των ΜΣΑΦ στην αντιμετώπισή τους
  • Η θέση της νιμεσουλίδης στην αντιμετώπιση του οξέος πόνου
  • Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον χειρισμό συχνών παθολογικών καταστάσεων του πεπτικού συστήματος
  • Hypertension Diabetes Corner – υπηρεσίες ενίσχυσης της συμμόρφωσης και συμβολής στη ρύθμιση για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου
  • Διατροφικά κενά στην καθημερινότητα των παιδιών και πώς μπορούν αυτά να καλυφθούν
  • 8 χρόνια Kavala Medical Group

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας διοργάνωσε εκδηλώσεις την εβδομάδα που προηγήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από γιατρούς για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας, όπως:

  • Οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων
  • Προληπτική Οδοντιατρική
  • Αλλεργίες του καλοκαιριού
  • Κολπίτιδα – Ουρολοιμώξεις – Οι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια μουσική εκδήλωση από την Ορχήστρα Παλαιών Ασμάτων για τους πολίτες της Καβάλας.

Τέλος, τις ημέρες του συνεδρίου λειτούργησε έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Χορηγοί επικοινωνίας: CENTER TV, KavalaNews.102,8, Kavalanews, Η Θασιακή, Πρωινή FM 937, ΠΡΩΙΝΗ, ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ, All About Health, DailyPharmaNews, Iatronet, LifeValley, ONMED, Farmakopoioi, PharmaTeam, Pharmacorner

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts