Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Οι Βρετανοί βλέπουν την ανοσία να… φεύγει, ρεκόρ στα κρούσματα

Οι Βρετανοί βλέπουν την ανοσία να… φεύγει, ρεκόρ στα κρούσματα

Στο πιο υψηλό σημείο από την έναρξη της πανδημίας έφτασαν οι λοιμώξεις από Covid-19 στην Αγγλία τον Μάρτιο, λόγω της υποπαραλλαγής BA.2 και της φθίνουσας ανοσίας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το συνολικό ποσοστό της Covid υπερδιπλασιάστηκε τον περασμένο μήνα από τον Φεβρουάριο, όταν τα ποσοστά μόλυνσης έπεφταν από την κορύφωση του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη μελέτη React-1 με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου. Εκτοτε, η εμφάνιση της BA.2, μιας πιο μεταδοτικής παραλλαγής της Όμικρον, έχει επιταχύνει τις νέες λοιμώξεις και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στην Αγγλία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 90% των δειγμάτων που βρέθηκαν θετικά.

Τα ποσοστά της Covid-19 αυξάνονται μεταξύ των ενηλίκων άνω των 55 ετών λόγω της υψηλότερης κινητικότητας και της φθίνουσας ανοσίας, δεδομένου ότι έλαβαν τα ενισχυτικά εμβόλια νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, ανέφερε η μελέτη.

Οι ερευνητές του Imperial College εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα γίνει πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι αναδυόμενες παραλλαγές καθώς η κυβέρνηση περιορίζει τα τεστ.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts