Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ξεκίνησε η τιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ και των Γενοσήμων

Ξεκίνησε η τιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ και των Γενοσήμων

 

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την τιμολόγηση των νέων Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) καθώς και των Γενοσήμων.

Για τα ΜΗΣΥΦΑ για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα τιμολόγησης το Α’ τρίμηνο του 2022 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος), οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας καλούνται να υποβάλλουν τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων από Τρίτη 5 Απριλίου έως και την Πέμπτη 7 Απριλίου, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ την 1η Μαρτίου του 2022.

Η υποβολή όλων των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται στην ανατιμολόγηση και στην τιμολόγηση νέων προϊόντων.

Οι επισημάνσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Οργανισμού για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής είναι οι εξής:

1) στο πεδίο της αιτούμενης χονδρικής τιμής να συμπληρωθεί η αιτούμενη τιμή

παραγωγού (ex-factory τιμή).

2) οι τιμές των προϊόντων στα κράτη μέλη της ΕΕ να τεκμηριώνονται με την

μνημόνευση των σχετικών άρθρων και εδαφίων της ισχύουσας νομοθεσίας (ΦΕΚ

1761/ Β’/ 22-05-2017) και την επισύναψη επαληθεύσιμων δικαιολογητικών,

όπως ορίζονται στις κείμενες διατάξεις.

Τιμολόγηση νέων φαρμακευτικών προϊόντων Γενόσημα – Μάρτιος 2022

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση, αρχείο με την πρόταση του Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ ως προς τις τιμές των αιτημάτων γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία κατατέθηκαν στην Υπηρεσία μας εντός του Μαρτίου 2022. Οι κάτοχοι  ΚΑΚ καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά  έως και την Δευτέρα 11.04.2022.

Επίσης ο ΕΟΦ ενημερώνει πως στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού ΔΕΝ θα διεξαχθεί διαζώσης διαβούλευση.

 

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts