Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Μπροστά σε 5ο κύμα Covid-19 η Ν. Αφρική

Η Νότια Αφρική μπορεί να εισέρχεται σε ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν, έπειτα από μια παρατεταμένη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζο Φαάλα.

“Αυτό που παραμένει σταθερό (…) είναι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, περιλαμβανομένων των ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), δεν υπάρχει πολύ δραματική αλλαγή”, σημείωσε ο Φαάλα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Υπήρξε επίσης μια αύξηση στους θανάτους όχι πολύ δραματική από ένα ήδη χαμηλό επίπεδο”, πρόσθεσε.

Σε αυτό το στάδιο οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ειδοποιηθεί για καμία νέα παραλλαγή του νέου κορονοϊού, άλλη από υποπαραλλαγές στο κυρίαρχο παραλλαγμένο στέλεχος που κυκλοφορεί, το Όμικρον.

Παράλληλα η Ουαασίλα Τζάσατ, εξέχουσα ειδικός στο Εθνικό Ινστιτούτο της Νότιας Αφρικής για Μεταδιδόμενες Ασθένειες (NICD) δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι νέες υποπαραλλαγές του Όμικρον προκαλούν σημαντικά πιο σοβαρή νόσηση.

Το υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν τελεί σήμερα υπό πίεση όσον αφορά τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών ή τα αποθέματα συσκευών οξυγόνου, σημείωσε επίσης η δρ Τζάσατ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι η χώρα μπορεί να εισέρχεται σε ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορονοϊού και τους περισσότερους θανάτους από την COVID-19 στην Αφρική μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 100.000 θανάτους στη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts