Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
«Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»: Η σημασία της φροντίδας του εαυτού μας για την υγεία και την ευεξία μας

«Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»: Η σημασία της φροντίδας του εαυτού μας για την υγεία και την ευεξία μας

Η έννοια της ευεξίας έχει μπει στη ζωή μας και περιλαμβάνει έναν ολιστικό τρόπο αντίληψης της υγείας: Σημασία έχει να διατηρούμε τον οργανισμό μας υγιή και «γερό» σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αισθανόμαστε πραγματικά καλά.

Την ίδια στιγμή όμως, οι ρυθμοί του μοντέρνου τρόπου ζωής, πολλές φορές, δεν μας αφήνουν περιθώριο να φροντίσουμε εγκαίρως τον εαυτό μας. Τυχόν συμπτώματα ή ενδείξεις που μας φαίνονται «μικρά», τα αγνοούμε και τα προσπερνάμε, χάνοντας την ευκαιρία να ασχοληθούμε πραγματικά και ουσιαστικά με τον οργανισμό μας, με τον εαυτό μας.

Εκεί ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε βοήθεια, μια αξιόπιστη συμβουλή για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό: «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», αυτή η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και ο φαρμακοποιός μας, μπορούν να μας προσφέρουν αυτό που χρειαζόμαστε, λεπτομερή ενημέρωση και έγκυρες συμβουλές, ώστε να θωρακίσουμε την υγεία μας και να διασφαλίσουμε τη σωματική και ψυχική ευεξία μας. Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία της πρόληψης, δηλαδή των ενεργειών μας που στόχο έχουν να ενισχύσουν την άμυνα και το ανοσοποιητικό σύστημά μας, προκειμένου να μην είναι εύκολα τρωτό σε παθήσεις και ασθένειες.

Έξι πυλώνες που πρέπει να προσέχουμε

Στο «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ» μπορούμε να ενημερωθούμε για τους έξι πυλώνες γύρω από τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τη θωράκιση του οργανισμού μας, τόσο σε επίπεδο θεραπείας όσο και πρόληψης.

Ξεκινώντας από το αναπνευστικό μας σύστημα, που βάλλεται από διάφορα μικρόβια και ιούς, τόσο εποχικά, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συνεχίζουμε με την ανακούφιση από τον πόνο, που μπορεί να είναι μυϊκός λόγω τραυματισμού ή ένας απλός πονοκέφαλος. Ο τρίτος πυλώνας θωράκισης του οργανισμού μας αφορά στην ενίσχυση όλων των συστημάτων που χρειάζονται την προσοχή μας, μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και περνάμε στη συνέχεια σε τρία σημεία που απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα καθώς ενδέχεται να ταλαιπωρούνται ακόμα και από αλλεργίες: Το δέρμα μας, το πεπτικό μας σύστημα και τα μάτια μας.

«Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», διότι η υγεία είναι επιλογή που έχουμε στα χέρια μας

Είναι σημαντικό να εμπεδώσουμε πως η υγεία μας χρειάζεται διαρκή, προσεκτική επίβλεψη, υπό την αξιόπιστη καθοδήγηση του φαρμακοποιού μας, που μας γνωρίζει και στον οποίο μπορούμε να εμπιστευθούμε τις απορίες και τις αγωνίες μας. Η υγεία μας, έτσι, γίνεται επιλογή που βρίσκεται στα χέρια μας, μέσα από απλές καθημερινές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε όλο τον χρόνο, επί 365 ημέρες.

Αξιοποιώντας την ενημέρωση και τη γνώση που παίρνουμε από την πρωτοβουλία «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», μπορούμε να προχωρούμε στην πρόληψη αλλά και στην κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που απειλούν την υγεία μας, με έγκαιρη και στοχευμένη δράση. Δίνοντας τη δέουσα σημασία και στους δύο τομείς, κερδίζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς από τη μία η πρόληψη μπορεί να προλάβει μια ανεπιθύμητη κατάσταση υγείας ενώ, από την άλλη, η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να μειώσει τον χρόνο ίασης, αντιμετωπίζοντας πιο γρήγορα την εξέλιξη της νόσου.

Με τον φαρμακοποιό μας ως οδηγό μας, σχετικά με την φροντίδα του εαυτού μας, προχωράμε καταρρίπτοντας μύθους και ανακαλύπτοντας αλήθειες, που θα αποτελέσουν την πυξίδα για πιο υγιή ζωή σε όσα θέματα υγείας μας απασχολούν καθημερινά. Δεν ξεχνάμε πως κάθε εποχή του χρόνου έχει τις δικές τις «εξειδικευμένες» ανάγκες σχετικά με την υγεία μας, επομένως απαιτείται προσοχή στην εποχικότητα – με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άνοιξη που «φουντώνουν» οι αλλεργίες και μας ταλαιπωρεί η τριχόπτωση.

Παίρνουμε τον έλεγχο της υγείας μας στα χέρια μας και με το «Mε ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ» ενημερωνόμαστε για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε. Με την πρωτοβουλία του ΕΦΕΧ, με την αρωγή και υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και με οδηγό τον φαρμακοποιό μας, κερδίζουμε μια ζωή με σωματική και ψυχική ευεξία, για να ζούμε καλά κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, για να προστατεύουμε τον οργανισμό μας και τους αγαπημένους μας όσο καλύτερα μπορούμε.

Ενημερωθείτε για την καμπάνια «Mε ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»:

WEB SITE Με φροντίΖΩ ΚΑΛΑ

FACEBOOK Mε ΦροντίZΩ ΚΑΛΑ

INSTAGRAM @ mefrontizwkala

YOUTUBE Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ!

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts