Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Μειωμένο ιικό φορτίο κορωνοϊού δείχνουν τα λύματα σε όλη την χώρα

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο κορωνοϊού, διαφαίνεται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα λύματα σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, συνοψίζουν πως την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου 2022 παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Απριλίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε όλες (12/12) τις περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-66%), στο Ηράκλειο (-56%), στα Ιωάννινα (-44%), στην Πάτρα (-41%), στην Ξάνθη (-37%), στα Χανιά (-37%),στη Θεσσαλονίκη (-34%) και στο Βόλο (-34%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Λάρισα (-29%), στην Κέρκυρα (-21%), στην Αλεξανδρούπολη (-19%) και στην Αττική (-11%).

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts