Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ: «Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης μέσα στον Ιανουάριο»

Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ: «Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης μέσα στον Ιανουάριο»

Υγεία

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Covid-19 ακόμη, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός. 

Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, όπως δήλωσε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στο ΣΚΑΪ. 

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση. 

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία. 

Έκκληση έκανε και στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, συμβουλεύοντάς τους πως αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, η καλύτερη λύση είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. 

Τέλος σχετικά με το Covid-19 και την Κίνα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα, ενώ για ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η επιτροπή εμβολίου, όπως ανέφερε. 
 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts