Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Λίπος στο συκώτι: πώς θα το προλάβετε

Λίπος στο συκώτι: πώς θα το προλάβετε

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δείχνει το δρόμο πρόληψης και αντιμετώπισης ενός σιωπηλού εχθρού της υγείας μας.

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και βοηθά στην αποθήκευση ενέργειας, στην πέψη της τροφής και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και στο σώμα μας, έτσι και το συκώτι μπορεί να συσσωρεύσει λίπος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λιπώδη διήθηση στο ήπαρ.  Κι επειδή μιλάμε για το συκώτι, ένα τόσο σημαντικό ζωτικό όργανο, χρειάζεται να δώσουμε την πρέπουσα σημασία σε τέτοια ευρήματα.

Οι λιπώδεις παθήσεις του ήπατος  περιλαμβάνουν τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο και τη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα, δύο από τις πιο συνηθισμένες ηπατικές διαταραχές στον βιομηχανοποιημένο κόσμο. Στην Ελλάδα, ο επιπολασμός της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος υπολογίζεται σε 15% – 20% και σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος άνω του 35, η στεατοηπατίτιδα φτάνει το 23% και η κίρρωση το 6%, σύμφωνα με στοιχεία του ομίλου Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts