Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Κ. Γουργουλάνης: «Δεν με ανησυχεί καθόλου η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο χρόνια πανδημίας»

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής πανεπιστήμιου Θεσσαλίας  τονίζοντας ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

«Παρότι ο ιός κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες, φαίνεται ότι είναι λιγότερος θανατηφόρος και ο πληθυσμός έχει αποκτήσει σε μεγάλο ποσοστό ανοσία.Η Ελλάδα δεν είναι χαμηλά στους εμβολιασμούς, είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης» είπε στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στις επαναμολύνσεις, ο κ. Γουργουλιάνης, είπε ότι είναι ενδεικτικό της κανονικότητας και της ενδημικότητας της νόσου.

Τέλος για την πορεία της πανδημίας είπε:

«Κάθε μετάλλαξη ήταν πιο μεταδοτική και λιγότερο θανατηφόρα. Τώρα αν τρελαθεί ο ιός και αποφασίσει να κάνει μια μετάλλαξη ανάποδα δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις πανδημίες. Η πορεία των πανδημιών είναι ακριβώς αυτή που ακολούθησε κι αυτή η πανδημία. Ας κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να είμαστε αισιόδοξοι.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts