Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε μωρό 10 μηνών

Κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε ένα μωρό 10 μηνών επιβεβαίωσε η Σιγκαπούρη, που διερευνά αν έχει εμφάνιση παρόμοια με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι το κρούσμα είναι αρνητικό για τους κοινούς ιούς που προκαλούν ηπατίτιδα — ιούς τύπου Α, Β, Γ και Ε — ανέφερε το υπουργείο Υγείας της πόλης σε ανακοίνωσή του.

Το μωρό έχει προηγούμενο ιστορικό Covid-19 τον Δεκέμβριο, αν και δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία ότι η οξεία ηπατίτιδα σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Μέχρι τις 21 Απριλίου, είχαν εντοπιστεί 169 κρούσματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα περισσότερα βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε χώρες όπως η Ισπανία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στην Ευρώπη. Η Ιαπωνία ενημέρωσε επίσης ότι βρήκε κάποια πιθανά κρούσματα αυτή την εβδομάδα.

Οπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ αμφισβητούν την Covid-19 ως πιθανή αιτία των σοβαρών κρουσμάτων ηπατίτιδας, ενώ δίνουν βαρύτητα στην πιθανότητα να προκαλούνται από τον πιο κοινό ιό που συνδέεται με παθήσεις του στομάχου.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts