Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Κορωνοϊός: 38 θάνατοι και 57 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι και 57 διασωληνωμένοι

Άλλοι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από Covid (με διάμεση ηλικία τα 85,5 έτη). Η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει αύξηση και οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 57. Την τελευταία εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας για τον ιό SARS-CoV-2 ήταν 4,8%, σε σύνολο 208.117 εργαστηριακών ελέγχων.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, την εβδομάδα 10 έως 16 Απριλίου οι εισαγωγές ασθενών με Covid ανήλθαν σε 708 και οι νέες διασωληνώσεις σε 10.

Από την αρχή της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει σε 36.673 (στοιχεία ΠΟΥ) και με την προσθήκη των νέων απωλειών, ανέρχεται πλέον σε 36.711.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πλέον στοιχεία για το σύνολο των θανάτων. Τελευταία φορά που είχε ενημερώσει σχετικά ήταν στο επιδημιολογικό δελτίο που αφορούσε την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2022 (34.779 θάνατοι).

Παραλλαγές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η υπο-παραλλαγή ΧΒΒ.1.5, γνωστή και ως “Κράκεν”, αποτελεί σήμερα την πιο συχνά εμφανιζόμενη στην Ελλάδα, με ποσοστό 40% στο σύνολο των δειγμάτων.

Ακολουθούν η BQ.1, με ποσοστό 24%, η ΧΒΒ (20%) και η ΒΑ.2.75 ή “Κένταυρος” με ποσοστό 10%. Η παραλλαγή CH.1.1 ή “Όρθρος” κινείται σε μηδενικά επίπεδα.

Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση στα δείγματα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (sentinel), ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, η θετικότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Related Posts