Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
«Καμπανάκι» από καθηγητή παθολογίας: Θα έχουμε νέα πανδημία αν…

«Καμπανάκι» από καθηγητή παθολογίας: Θα έχουμε νέα πανδημία αν…

Ο κ. Σπαντιδέας επιβεβαίωσε ότι πράγματι τους τελευταίους δύο χειμώνες δεν είχαμε καθόλου έξαρση της γρίπης και κοινών κρυολογημάτων.

«Μετά από 2,5 χρόνια πορείας αυτής της πανδημίας έχουμε φτάσει πλέον σε μία φάση που και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται προοδευτικά σε ανεκτό επίπεδο αλλά και οι σκληροί δείκτες έχουν μειωθεί σημαντικά και αυτό δίνει μια ανακούφιση για να μπορέσουμε να μειώσουμε τα μέτρα που μας είχαν φέρει δυσφορία» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  ο καθηγητής Παθολογίας και κλινικής Φαρμακολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Η μάσκα παραμένει ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα

Με την διαπίστωση ότι ούτως ή άλλως τα μέτρα είχαν χαλαρώσει εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Σπαντιδέας σημείωσε ότι παρότι η χρήση της μάσκας γινόταν κατά βούληση, καθώς δεν εφαρμοζόταν σύμφωνα με τις υποδείξεις, όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε κάποια έξαρση και τώρα βρισκόμαστε ήδη στο καλοκαίρι με ανοιχτούς χώρους.

«Άτομα σώφρονα που έχουν κάποια αίσθηση του κινδύνου πιστεύω πως δεν θα σταματήσουν να φοράνε τις μάσκες, τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους, γιατί έχει αποδειχθεί ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα» προσέθεσε.

Ο οργανισμός δεν ήρθε σε επαφή με ιούς τα τελευταία δύο χρόνια

Αναφορικά με το πόσο ευάλωτοι πιθανώς έχουμε γίνει απέναντι σε μικρόβια και ιούς ύστερα από την παρατεταμένη προστασία που μας προσέφερε η χρήση της μάσκας, ο κ. Σπαντιδέας επιβεβαίωσε ότι πράγματι τους τελευταίους δύο χειμώνες δεν είχαμε καθόλου έξαρση της γρίπης και κοινών κρυολογημάτων.

«Ο οργανισμός μας δεν ήρθε σε επαφή με αυτούς τους ιούς με αποτέλεσμα αν παρουσιαστεί τώρα μια καινούρια μετάλλαξη ενός ιού γρίπης πραγματικά μπορεί όλοι να κινδυνέψουμε να κολλήσουμε και να έχουμε μια καινούρια πανδημία από έναν ιό της γρίπης. Γενικά ο οργανισμός πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα κοινά μικρόβια που μας περιβάλλουν ούτως ώστε να αποκτά αντοχή και ανοχή σε αυτά. Πάντως ένας υγιής οργανισμός, έχει την δυνατότητα ό,τι και να παρουσιαστεί να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σίγουρα θα έχουμε καινούργια εμβόλια

Σχετικά με τον εμβολιασμό ο κ. Σπαντιδέας, τόνισε ότι σίγουρα θα έχουμε καινούρια εμβόλια, πιο αποτελεσματικά που θα περιλαμβάνουν τις περισσότερες μεταλλάξεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα και θα εξασφαλίζουν μια πιο μακροπρόθεσμη ανοσία. «Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν εξασφαλίζουν ανοσία σε μεγάλο βαθμό, άνθρωποι που έχουν κολλήσει και με την 3η και την 4η δόση κόλλησαν κορονοϊό ιδιαίτερα με την παραλλαγή της Όμικρον που είναι πάρα πολύ μεταδοτική και από υπολογισμούς θεωρούμε ότι έχει κολλήσει το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένων και μη» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts