Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ

  • June 3, 2010
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Ο ιατρός Ιωάννης Π. Θεοχάρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994.

Μετά την διετή στρατιωτική θητεία ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Οφθαλμολογία στην κλινική του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.

Ήδη από τα χρόνια της ειδικότητας του απέκτησε σημαντική εμπειρία ως κύριος χειρουργός στις επεμβάσεις του οπισθίου ημιμορίου (υαλοειδές, αμφιβληστροειδής, ωχρά) και υπήρξε από τους πρώτους ειδικευόμενους στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν την επέμβαση καταρράκτη(φακοθρυψία) με αναισθησία με σταγόνες.

Παράλληλα, πραγματοποίησε fellowship στην  παθολογία του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς και στην υπερηχογραφία του οφθαλμικού βολβού στους Vitreous-Macula-Retina Consultants της Νέας Υόρκης υπό την επίβλεψη των παγκοσμίου φήμης οφθαλμιάτρων  καθηγητών L.A.Yannuzzi και Y.Fisher.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η έμμισθη πρόσληψη του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Uppsala στη Σουηδία ως επιμελητής το 2002 και η ταχύτατη προαγωγή του μέσα σε ένα χρόνο σε Διευθυντή Τμήματος (ανώτατη βαθμίδα κλινικού γιατρού στο σύστημα υγείας της Σουηδίας).

Ο κύριος Θεοχάρης είναι επίσης υπεύθυνος του τμήματος υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς σε μεγάλο ιδιωτικό ιατρικό όμιλο στην Αθήνα και διευθυντής του τμήματος αμφιβληστροειδούς του οφθαλμολογικού κέντρου  Sveti Vid  στο Βελιγράδι, Σερβία.

Έχει εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον ελλαδικό και διεθνή χώρο και σεβόμενος τον άρρωστο καινοτομεί:

•    Στην ελάχιστα επεμβατική 25g και 23g υαλοειδεκτομή χωρίς ράμματα στην Ευρώπη από το 2003, πραγματοποιώντας πρώτος παγκοσμίως την υαλοειδεκτομή χωρίς ενέσεις και χωρίς ράμματα το 2004.
•    Στη χειρουργική στους διαβητικούς ασθενείς στην Ελλάδα με την en block αμφίχειρη τεχνική.
•    Στις παθήσεις της ωχράς διευρύνοντας τις διαγνωστικές τεχνικές και θεραπευτικές μεθόδους  όπως η πραγματοποίηση για πρώτη φορά της 3D-OCT guided φωτοδυναμικής θεραπείας το 2008.

Ο κος Θεοχάρης είναι επιστημονικός αξιολογητής (reviewer) άρθρων προς δημοσίευση σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και μιλά την αγγλική και σουηδική γλώσσα.

Ιωάννης Π. Θεοχάρης
Οφθαλμίατρος
Σκουφά 75, ΤΚ 10680
Κολωνάκι – Αθήνα
Τηλ.: 2103618074 – Fax: 2103647674

e-mail: info@primevision.gr 
web-site: www.primevision.gr

  • Μοιραστείτε: