Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
«Η Covid-19 δεν θα γίνει ποτέ ενδημική ασθένεια»

«Η Covid-19 δεν θα γίνει ποτέ ενδημική ασθένεια»

Η Covid-19 δεν θα γίνει ποτέ ενδημική ασθένεια και θα συμπεριφέρεται πάντα ως επιδημικός ιός, προειδοποίησε ειδικός στη βιοασφάλεια.

Η Raina MacIntyre, καθηγήτρια Βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, είπε στο CNBC ότι αν και η ενδημική νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε πολύ μεγάλους αριθμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αλλάζει γρήγορα, όπως με τον κορωνοϊό.

«Εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλάζουν (σε μια ενδημική ασθένεια), αυτό συμβαίνει αργά, συνήθως με την πάροδο των ετών. Οι επιδημικές ασθένειες, από την άλλη πλευρά, αυξάνονται γρήγορα, σε περιόδους ημερών έως εβδομάδων», πρόσθεσε.

«Η Covid δεν θα μετατραπεί ως δια μαγείας σε μια ενδημική μόλυνση που μοιάζει με την ελονοσία, όπου τα επίπεδα παραμένουν σταθερά για μεγάλα χρονικά διαστήματα», υποστήριξε. «Θα συνεχίσει να προκαλεί επιδημικά κύματα, λόγω της μείωσης της ανοσίας των εμβολίων, των νέων παραλλαγών που διαφεύγουν της προστασίας από τα εμβόλια, των μη εμβολιασμένων, των γεννήσεων και της μετανάστευσης».

«Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια συνεχή στρατηγική… ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με τον ιό χωρίς μεγάλες διαταραχές στην κοινωνία», είπε, προσθέτοντας την προειδοποίηση ότι «θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές».

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts