Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Η πολλή σκέψη κουράζει τον εγκέφαλο και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις

Η πολλή σκέψη κουράζει τον εγκέφαλο και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι στο τέλος μιας απαιτητικής ημέρας στο γραφείο, μπορεί να έχετε σκεφτεί πάρα πολύ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υπερβολική χρήση της φαιάς ουσίας μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική κόπωση, καθιστώντας δυσκολότερη τη λήψη αποφάσεων.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη χημική σύνθεση του εγκεφάλου δύο ομάδων ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας εργασίας. Στη μία ομάδα δόθηκαν εύκολες εργασίες, ενώ στην άλλη είπαν να εκτελέσει πιο απαιτητικές εκδοχές των ίδιων γνωστικών εργασιών. Σημάδια κόπωσης, όπως μειωμένη διαστολή της κόρης, καταγράφηκαν μόνο στην ομάδα που εκτελούσε τις πιο σύνθετες εργασίες.

Χρησιμοποιώντας φασματοσκοπία μαγνητικού συντονισμού, ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Pitie-Salpetriere στο Παρίσι διαπίστωσαν ότι η γνωστική εργασία υψηλών απαιτήσεων οδήγησε σε συσσώρευση γλουταμινικού – μια χημική ουσία που χρησιμοποιούν τα νευρικά κύτταρα για να μεταδώσουν σήματα σε άλλα κύτταρα – στην περιοχή του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου.

Η διαχείριση της υπερβάλλουσας αυτής ουσίας κάνει άλλες δραστηριότητες του προμετωπιαίου φλοιού, όπως ο σχεδιασμός και η λήψη αποφάσεων, πιο δύσκολες, οδηγώντας τα άτομα να προτιμούν ενέργειες χαμηλής προσπάθειας και υψηλής ανταμοιβής καθώς εμφανίζεται η γνωστική κόπωση.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts