Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Η Κύπρος άναψε «πράσινο φως» για 4η δόση στους άνω των 80 ετών

Η Κύπρος άναψε «πράσινο φως» για 4η δόση στους άνω των 80 ετών

 

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας Κύπρου, ξεκινά η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της νόσου Covid19 με στόχο την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες σε σοβαρή νόσηση.

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την χορήγηση ενισχυτικής 4 ης και 3 ης δόσης εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι η χορήγηση ενισχυτικής δόσης θα αρχίσει από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Πως θα χορηγηθεί:

α) Η ενισχυτική/4 η δόση σε πρώτη φάση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3 ης δόσης.

-Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα άνω των 80 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

– Θα ακολουθήσει στη συνέχεια ενημέρωση όσον αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/4 η δόση ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω, των επαγγελματιών υγείας και των ανοσοκατασταλμένων ατόμων.

– Η λήψη της ενισχυτικής/4 ης δόσης εμβολίου είναι προαιρετική.

β) Η ενισχυτική/3 η δόση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών με εμβόλιο τεχνολογίας MRNA νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης.

– Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.
– Η λήψη της ενισχυτικής/3 ης δόσης εμβολίου είναι προαιρετική.

 

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts