Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Η Ιατρική Σχολή Αθηνών χαιρετίζει την οργάνωση του προγράμματος διάγνωσης καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών χαιρετίζει την οργάνωση του προγράμματος διάγνωσης καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ διαθέτει εξειδικευμένους επιστήμονες, που όχι μόνο καλύπτουν όλο το φάσμα της διάγνωσης και της θεραπείας, αλλά πρωτοπορούν διεθνώς στην έρευνα στον καρκίνο του μαστού.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του πρώτου Εθνικού Προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου του μαστού, με τίτλο ‘Φώφη Γεννηματά’», δήλωσαν ο Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο Νικόλαος Αρκαδόπουλος, καθηγητής Χειρουργικής και αναπληρωτής πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Όπως σημείωσαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες στη χώρα μας, ηλικίας 50 έως 69 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα οργανώθηκε από την Πολιτεία (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με την συμβολή και διακεκριμένων επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και προσέθεσαν πως «ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος, αλλά και ο πιο ‘θεραπεύσιμος’ εάν διαγνωστεί εγκαίρως».

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένους επιστήμονες, που όχι μόνο καλύπτουν όλο το φάσμα της διάγνωσης και της θεραπείας, αλλά πρωτοπορούν διεθνώς στην έρευνα στον καρκίνο του μαστού.

«Η πρόληψη σώζει ζωές!», τόνισαν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts