Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Η άσκηση ενισχύει την ανοσολογική απόκριση στον καρκίνο του παγκρέατος – μελέτη

Η άσκηση ενισχύει την ανοσολογική απόκριση στον καρκίνο του παγκρέατος – μελέτη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) διαπίστωσαν ότι η αερόβια άσκηση διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να μειώσει την ανάπτυξη παγκρεατικών όγκων και καθιστά την ανοσοθεραπεία πιο αποτελεσματική.

Μια μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 2/6 στο περιοδικό Cancer Cell, τονίζει πώς το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα.

Αυξημένα επίπεδα της ορμόνης αδρεναλίνης που προκαλείται από την άσκηση αλλάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών των κυττάρων που ανταποκρίνονται στην πρωτεΐνη σηματοδότησης ιντερλευκίνη-15 (IL-15). Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η πρωτεϊνική σηματοδότηση σχετίζεται με βιολογικά συστήματα που καταπολεμούν τις ασθένειες και επιδιορθώνουν τους κατεστραμμένους ιστούς, διεγείρουν την αποκατάσταση των μυών μετά από μια προπόνηση ή ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση στον καρκίνο του παγκρέατος.

Νέα ευρήματα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση βοηθά τα CD8 Τ κύτταρα που είναι ευαίσθητα στην IL-15 να επιβιώσουν και διπλασιάζει τον αριθμό αυτών που στοχεύουν όγκους του αδενοκαρκινώματος του παγκρεατικού πόρου (PDAC) σε ποντίκια εργαστηρίου. Περαιτέρω δοκιμές διαπίστωσαν ότι η αερόβια άσκηση για 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα μείωσε τον σχηματισμό καρκίνου κατά 50% σε ένα μοντέλο ποντικιού.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν, για πρώτη φορά, πώς η αερόβια άσκηση επηρεάζει το ανοσοποιητικό μικροπεριβάλλον μέσα στους όγκους του παγκρέατος», σύμφωνα με την πρώτη συγγραφέα Emma Kurz, MD, PhD. «Η εργασία βοήθησε να αποκαλυφθεί ότι η ενεργοποίηση της σηματοδότησης IL-15 στον καρκίνο του παγκρέατος μπορεί να είναι μια σημαντική θεραπευτική προσέγγιση στο μέλλον».

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts