Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ηράκλειο: Πάνω από 870.000 ευρώ η ζημιά του Δημοσίου από κομπίνα με οχήματα

Ηράκλειο: Πάνω από 870.000 ευρώ η ζημιά του Δημοσίου από κομπίνα με οχήματα

Δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων σχηματίστηκε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση της χρήσης νοθευμένων εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα και με συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης, προέκυψε ότι τρεις άνδρες οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο και μία εργαζόμενη σε αυτό ενεργούσαν ως κατ’ εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης) που προβλέπεται για την έκδοση αδειών, μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και λάμβαναν και τη σχετική τους αμοιβή.

Εν συνεχεία, αντί να καταβάλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού. Πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής, παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής ώστε να εμφαίνεται το προβλεπόμενο ποσό.

Επιπλέον, με το πρόσχημα της γρήγορης διεκπεραίωσης των υποθέσεων και της υποβοήθησης του έργου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρελάμβαναν από αυτόν και συμπλήρωναν πρωτότυπα σφραγισμένα επισυναπτόμενα έγγραφα.

Με αυτόν τον τρόπο είχαν από το 2011 και έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022 ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον κατά 874.780, ευρώ σύμφωνα με τον ειδικό λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις κατοικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων 20.290 ευρώ , πλήθος εγγράφων, σφραγίδων και σχετικών πειστηρίων, μεταξύ των οποίων και 13 πρωτότυπα σημειώματα είσπραξης τέλους αδείας και τέλους μεταβίβασης οχημάτων κενά περιεχομένου και φέροντα στρογγυλή σφραγίδα Υπηρεσίας, ατομική σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Related Posts