Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
ΗΠΑ: Εξετάζεται η χορήγηση του εμβολίου της Moderna στις ηλικίες 6-17

ΗΠΑ: Εξετάζεται η χορήγηση του εμβολίου της Moderna στις ηλικίες 6-17

Μια ομάδα συμβούλων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη για να εξετάσει εάν η χρήση του εμβολίου Covid-19 της Moderna θα πρέπει να επεκταθεί για να συμπεριλάβει παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών.

Η συμβουλευτική επιτροπή αναμένεται να ψηφίσει το απόγευμα της Τρίτης για το εάν τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας υπερτερούν των κινδύνων. Η FDA θα εξετάσει την ψηφοφορία για τη λήψη μιας τελικής απόφασης σχετικά με το εάν θα αδειάσει το εμβόλιο για χρήση σε παιδιά 6 ετών και άνω.

Μια εξουσιοδότηση FDA θα μπορούσε να έρθει εντός ημερών. Θα διεύρενε τη χρήση του εμβολίου της Moderna στα παιδιά για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και θα έδινε σε όποιον εξακολουθεί να σκοπεύει να εμβολιάσει τα παιδιά του 6 ετών και άνω κατά του Covid-19 μια δεύτερη επιλογή.

Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες 18 ετών και άνω από τα τέλη του 2020, ενώ η χρήση του άλλου κορυφαίου εμβολίου Covid-19, από τις Pfizer και τη BioNTech, επεκτάθηκε σε οποιονδήποτε 5 ετών και άνω.

Ακόμη και αν ο FDA εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna σε παιδιά 6 ετών και άνω, η ζήτηση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ενδέχεται να είναι περιορισμένη, καθώς το εμβόλιο Pfizer-BioNTech είναι ήδη διαθέσιμο για αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

Πέρυσι, η FDA καθυστέρησε μια απόφαση για την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna σε εφήβους 12 έως 17 ετών, επειδή ο οργανισμός ήθελε να διενεργήσει περαιτέρω επανεξέταση του κινδύνου καταστάσεων καρδιακής φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας.

Πηγή: Wall Street Journal

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts