Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς αφροδισιακού ποτού από την Τουρκία

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς αφροδισιακού ποτού από την Τουρκία

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “48 hours gold –Ginseng Drink”, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ Ε.Ε.-TWINS TRADE» που έχει έδρα Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Το προϊόν, αναφέρει ανακοίνωση, διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (E.O.Φ.) ότι περιέχει την ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Με βάση το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης το τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, διότι η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

 

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts