Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ευλογιά των πιθήκων: 110.000 εμβόλια εξασφάλισε η ΕΕ | Ygeiaonline.gr

Ευλογιά των πιθήκων: 110.000 εμβόλια εξασφάλισε η ΕΕ | Ygeiaonline.gr

Ανακοινώσεις από την αρμόδια επίτροπο, Στέλλα Κυριακίδου.

Τη συμφωνία της ΕΕ για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

«Σήμερα θα υπογράψω συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων για να μπορούν να εφοδιαστούν τα κράτη-μέλη, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε η κ. Κυριακίδου κάνοντας λόγο για περίπου 900 κρούσματα στην ΕΕ και 1.400 παγκοσμίως μέχρι τώρα.

Τι είπε για τον κοροναϊό

Επίσης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών ενώ, όσον αφορά στην πανδημία του κοροναϊού, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα εξετάσουν στο σημερινό συμβούλιο τις εκστρατείες «για τους ερχόμενους μήνες, το φθινόπωρο και το χειμώνα».

Επιπροσθέτως υπογράμμισε την ανάγκη διαβεβαίωσης ότι υπάρχουν τα απαραίτητα εμβόλια. Τέλος, η Επίτροπος Υγείας ανέφερε ότι χρειάζεται παγκόσμια στρατηγική για την υγεία έτσι ώστε να είναι δυνατή η από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts