Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Ευλογιά των πιθήκων: Με 3.040 εμβόλια στο Βέλγιο ξεκίνησαν οι παραδόσεις στην ΕΕ

Σχεδόν 6.000 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Στο Βέλγιο, έχουν εντοπιστεί 168 περιπτώσεις.

Στο Βέλγιο έφτασαν 3.040 εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo, επικαλούμενη πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Belga.

«Πρόκειται για απτό αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας», υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνει η ιστοσελίδα. Η κ. Κυριακίδου επισημαίνει ότι «χάρη στην ταχεία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), οι πρώτες παραδόσεις 3.040 εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων έφτασαν στο Βέλγιο για την προστασία των Βέλγων πολιτών και την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας».

Η ίδια προσθέτει ότι «μέσω της HERA, έχουμε αγοράσει εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη που έχουν ανάγκη. Μέσα σε δύο εβδομάδες, χρηματοδοτήσαμε περίπου 110.000 δόσεις και ξεκινήσαμε τις παραδόσεις στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Επιπλέον παραδόσεις θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες».

Σχεδόν 6.000 κρούσματα (5.949) έχουν εντοπιστεί σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Στο Βέλγιο, έχουν εντοπιστεί 168 περιπτώσεις, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts