Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Εξαρση λοιμώξεων σε παιδιά, ράντζα στην παιδιατρική του Αττικόν!

Εξαρση λοιμώξεων σε παιδιά, ράντζα στην παιδιατρική του Αττικόν!

Μεγάλη είναι η έξαρση των ιογενών λοιμώξεων σε παιδιά.

Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες Τετάρτη 14/12 αναπτύχθηκαν ράντζα στη Γ’ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» κατά τη διάρκεια εφημερίας, καθώς ήταν ανεπτυγμένα πάρα πολλά περιστατικά. Το σύνολο των ανεπτυγμένων κλινών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» ανέρχεται στις 33 κλίνες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, υπάρχει ασφυκτική πίεση διότι καθημερινά γίνονται εισαγωγές για νοσηλεία από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είτε για μονοήμερη νοσηλεία είτε για πολυήμερη νοσηλεία λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου ήκάποιας πάθησης, ή παρακολούθησης περιστατικών.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα από τις 33 κλίνες στην παιδιατρική κλινική οι 30 είναι κατειλημμένες. Από τα παραπάνω περιστατικά, 6 παιδιά από 1 έτους έως 15 ετών νοσηλεύονται με γρίπη.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που χθες εφημέρευε, προσήλθαν 509 παιδιά, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 34 εισαγωγές non Covid. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 1η Υγειονομική περιφέρεια, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» 12 παιδιά νοσηλεύονται με Covid-19. Οι εισαγωγές περιστατικών γρίπης ήταν 7 και οι νοσηλείες 18. Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, παρατηρείται πτώση στους δείκτες -70% σε σχέση με πέρυσι και στα παιδιά αλλά και στους ενηλίκους.

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και όχι πανικό στους γονείς. Τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής και επικαιροποίηση εμβολιασμών στα παιδιά.

Related Posts