Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία-Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας

Ελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία-Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας

Εγκύκλιο σχετικά με την πρόσβαση των Ουκρανών προσφυγών που φτάνουν στη χώρα μας και χρίζουν ιατρικής βοήθειας, εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου: «Όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες – ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες όπως: καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά με αυτισμό που χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη και φάρμακα και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί. Μέσω αυτής της εγκυκλίου οι ασθενείς αυτοί, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες Τρίτης Χώρας, έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας κλπ, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.

Τη σχετική εγκύκλιο υπογραφεί ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts