Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Εκστρατεία πρόληψης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον καρκίνο του δέρματος

Εκστρατεία πρόληψης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον καρκίνο του δέρματος

«Ενημερώσου για τον καρκίνο του δέρματος- Η έγκαιρη διάγνωση σώζει τη ζωή σου» είναι το σύνθημα της νέας προληπτικής δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου –Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο χωριά της ΠΕ Αργολίδας και συγκεκριμένα στη Λυρκεία και στο Αραχναίο.

Η προληπτική δράση που ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου θα συνεχιστεί και το Σάββατο 9 Απριλίου και περιλαμβάνει δωρεάν έλεγχο στους κατοίκους των δύο περιοχών αλλά και ενημερωτική καμπάνια μέσω εντύπου για τον καρκίνο του δέρματος, την πρόληψή του αλλά και τη θεραπεία του.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελο Χρονά στόχος είναι η προσφορά υπηρεσιών υγείας και η ενημέρωση των συνανθρώπων μας σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά που είναι μακριά από Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Τα ραντεβού θα είναι προκαθορισμένα λόγω covid-19 και θα εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι που θα δηλώσουν τηλεφωνικά ενδιαφέρον για δωρεάν εξέταση.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης ανέφερε πως «η πρόληψη σημαίνει ζωή και ειδικά η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος για τον αγροτικό πληθυσμό είναι σημαντική» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών να συμμετέχουν στη δράση, ενώ, ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Τάσος Γκιολής  επεσήμανε πως «σώζουμε ζωές με την πρόληψη» και συνεχάρη τους πρωτεργάτες της δράσης για την πρωτοβουλία τους .

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κώστας Κατσαρός δήλωσε πως «μιλάμε για μία δράση στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης, έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του δέρματος» συμπληρώνοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνου του δέρματος σχετίζεται με το πόσο κάποιος έχει εκτεθεί στον ήλιο, ενώ επεσήμανε πως επιλέχθηκαν τα δύο χωριά της Αργολίδας, γιατί είναι απομακρυσμένες περιοχές και έχουν κατά κύριο λόγο αγροτικό πληθυσμό που εκτίθεται στον ήλιο σε μεγάλο βαθμό.

Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από δερματολόγους του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και του Νοσοκομείου «Συγγρός» σε συνεργασία με τους γιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων Λυρκείας και Αραχναίου.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts