Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ΕΛΕΠΑΠ από την doValue: Ένα έργο για τα παιδιά και το περιβάλλον

Στο ιστορικό κτήριο του σωματίου στο Παγκράτι εγκαταστάθηκαν από τη doValue Greece 181 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία πρόκειται να έχουν διττό όφελος, τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Επιπλέον, με αυτή την πρωτοβουλία, η doValue Greece επιβεβαιώνει την πρόοδό της ως προς την πραγματοποίηση της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης με δράσεις για την Υγεία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, στηρίζοντας έναν οργανισμό που βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ένα σύστημα για την ενεργειακή κάλυψη της ΕΛΕΠΑΠ

Αναλυτικότερα, αξίζει να γνωρίζουμε ότι η doValue Greece εγκατέστησε στο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι – ένα από τα ιστορικότερα του σωματείου – ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια. Τα πλαίσια αυτά εγκαταστάθηκαν στη στέγη του κτηρίου, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW. Η απόδοση του συστήματος εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.

Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου της ΕΛΕΠΑΠ θα καλύπτεται από το σύστημα των 181 φωτοβολταϊκών πλαισίων, με άμεσο όφελος περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό. Περιβαλλοντικό διότι πρόκειται για παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, από τον ήλιο, οικονομικό διότι ελαχιστοποιείται το κόστος ενέργειας για την ΕΛΕΠΑΠ, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σοβαρών χρηματικών ποσών. Τα χρήματα αυτά, τα οποία εξοικονομούνται από τον προϋπολογισμό της οργάνωσης, στη συνέχεια διοχετεύονται στις κατεξοχήν δράσεις της, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμα περισσότερες και ποιοτικότερες παροχές προς τα παιδιά και επομένως, σημαντικό κοινωνικό όφελος.

«Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου, θα αξιοποιηθούν σε θεραπείες αποκατάστασης για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πολύ ουσιαστική συμβολή της doValue στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ που θα έχει διαχρονική αξία τόσο σε κοινωνικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο», τονίζει σχετικά ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ κ. Τάσος Μαριανός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece κ. Τάσος Πανούσης και ο Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΠΑΠ κ. Τάσος Μαριανός

Η ΕΛΕΠΑΠ στηρίζει τα παιδιά, εμείς στηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ

Από βρέφη έως και ενήλικες, η ΕΛΕΠΑΠ, από το 1937, στηρίζει τα μέλη της κοινωνίας μας που έχουν ανάγκη, με μια σειρά υπηρεσιών αποκατάστασης σε παιδιά, στις άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της, σε έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα: Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, τον Βόλο και το Αγρίνιο. Προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες των παιδιών αυτών, καλύπτοντας ολιστικά τις ανάγκες τους στον τομέα αυτό.

Όλοι εμείς οι πολίτες μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στο έργο της, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων προσφοράς. Το Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας, για παράδειγμα, παρέχει τη δυνατότητα σταθερής συνεισφοράς από 1 ευρώ τον μήνα – ένα ποσό ενδεχομένως ασήμαντο για τους περισσότερους από εμάς, το οποίο όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό για το σωματείο και τα παιδιά του. Μέσα από αυτή την προσφορά, υποστηρίζουμε τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ισότιμα «Βήματα Ζωής».

doValue: Όλοι παίρνουμε δύναμη από τα Γενναία Παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece κ. Τάσος Πανούσης συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ για το πολύ σημαντικό έργο τους, τονίζοντας ότι «όλοι παίρνουμε δύναμη από τα Γενναία Παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ». Παράλληλα ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «στόχος τους προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της doValue Greece είναι να προχωρά σε ουσιαστικές δράσεις που αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και έχουν αξία σε βάθος χρόνου. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ΕΛΕΠΑΠ καταφέρνει να υπηρετεί και τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής μας (κοινωνία, υγεία περιβάλλον). Γνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ γι’ αυτό και η doValue Greece είναι σταθερός υποστηρικτής της, όπως και οι εργαζόμενοί μας οι οποίοι έχουν σπεύσει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας του οργανισμού».

Στηρίζοντας τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, με αφορμή αυτή την ουσιαστική κίνηση της doValue Greece ως προς το φλέγον ζήτημα της ενεργειακής κάλυψης του σωματείου, στηρίζουμε την ίδια μας την κοινωνία, ώστε να προχωρήσει μπροστά, σε ένα «πράσινο», ισότιμο για όλους, μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας και όλους τους τρόπους στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ εδώ.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts