Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορίνθου

Στις 29 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμος Κορίνθου θα θέσει σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας της περιοχής.

Την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, μιας δομής στήριξης, βοήθειας και φροντίδας των δημοτών, ανακοίνωσαν το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς, η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου και η Συντονίστρια της νέας δομής Αμαλία Σούκουλη.

Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής στην Πυλαρινού 67 (ισόγειο) και εγκαινιάζεται την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα.

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να σχεδιάζει, να οργανώνει και να συντονίζει τα Προγράμματα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου και να τα διασυνδέει με λειτουργούσες δομές υγείας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μεριμνά και καθοδηγεί τις δημοτικές πρωτοβουλίες προληπτικής φροντίδας ώστε κάθε δράση να διέπεται από συνέχεια, συνέπεια και σύγχρονη τεχνογνωσία.

 

Η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα η) Κατάθλιψη θ) Άνοια ι) ΧΑΠ κ)  Οστεοπόρωση.

Related Posts