Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Διαβήτης, εγκεφαλικό, έμφραγμα: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας

Διαβήτης, εγκεφαλικό, έμφραγμα: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας

Οι ειδικοί των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Έξετερ πιστεύουν ότι το ίδιο ισχύει και για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Οι πάσχοντες από αυτές τις τρεις ασθένειες, οι οποίες συνδέονται με την παχυσαρκία, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια, σε σύγκριση με τους υγιείς συνομηλίκους τους.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τα στοιχεία είναι πλέον ξεκάθαρα και πως «ό,τι είναι καλό για την καρδιά είναι καλό και για τον εγκέφαλο».

Τα ευρήματα προέκυψαν από ανάλυση στοιχείων για 200.000 και πλέον Βρετανούς και επιβεβαιώνουν τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.

Δεκάδες μελέτες έχουν συνδέσει τα καρδιακά προβλήματα με την άνοια, η οποία επηρεάζει σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Lancet Healthy Longevity, είναι μία από τις μεγαλύτερες που διερεύνησε αυτή τη σύνδεση.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Xin You Tai είπε: «Η άνοια είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα έχουν νοσήσει 135 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Βρήκαμε ότι οι παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά συνδέονται και με τον κίνδυνο άνοιας περισσότερο και από τον γενετικό κίνδυνο. Αν λοιπόν έχετε κληρονομήσει αυτόν τον κίνδυνο, μπορείτε να τον τροποποιήσετε φροντίζοντας την καρδιά και τη μεταβολική σας υγεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας».

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts