Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Δεν συνιστάται πλέον απομόνωση ύστερα από θετικό τεστ κορωνοϊού στη Δανία

Δεν συνιστάται πλέον απομόνωση ύστερα από θετικό τεστ κορωνοϊού στη Δανία

Υγεία

«Στο εξής, δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για να παραμείνουμε απομονωμένοι ύστερα από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ για Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Στη Δανία δεν συνιστάται πλέον απομόνωση σε περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί θετικός στην Covid-19, χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των λεγόμενων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας.

«Στο εξής, δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για να παραμείνουμε απομονωμένοι ύστερα από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ για Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής Sundhedsstyrelse που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Τον Φεβρουάριο η σκανδιναβική χώρα ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που ήρε τους περιορισμούς για την πανδημία, αλλά εξακολούθησε να συνιστά την καραντίνα σε όσους διαγιγνώσκονταν θετικοί στη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία παρέμεινε σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αναμένουν μόνο μια «μικρή αύξηση» τον χειμώνα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού και το υψηλό ποσοστό των πολιτών άνω των 50 ετών που έχει ήδη εμβολιαστεί με αναμνηστικές δόσεις.

Στη χώρα των 5,9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Ο προληπτικός έλεγχος συνιστάται πλέον μόνο σε πολίτες που έχουν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας συμβουλεύουν πάντως: «Θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι, ανεξαρτήτως εάν νομίζετε πως πρόκειται για Covid-19, γρίπη ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts