Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας;

Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας;

Πολλοί πιστεύουν ότι τόσο η ενυδάτωση προσώπου, όσο και η ενυδάτωση σώματος, είναι κάτι για το οποίο πρέπει ν’ ανησυχούν μόνο άτομα με ξηρό δέρμα. Αλλά κάθε τύπος δέρματος μπορεί να αφυδατωθεί και χρειάζεται καθημερινή περιποίηση για τη διατήρηση της ενυδάτωσης.

Τα περισσότερα οφέλη του ενυδατωμένου δέρματος είναι ορατά:

Ελαστικότητα δέρματος : Η ελαστικότητα του δέρματος είναι η ικανότητα του δέρματος να “τεντώνεται” και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα. Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος κάνει το δέρμα να φαίνεται χαλαρό, ‘’τσαλακωμένο’’.

Περιορισμός ρυτίδων : Η σωστή ενυδάτωση χαρίζει όγκο και ‘’γεμίζει’’ τις ρυτίδες. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με κατάλληλα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας.

Ισορροπημένη λιπαρότητα :

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο. Το δέρμα ανιχνεύοντας τα μειωμένα επίπεδα ενυδάτωσης, δίνει σήμα στους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν σμήγμα ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού. Αυτό όμως οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος άρα και επιδείνωση της λιπαρότητας, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί με σωστή ενυδάτωση.

Αυξημένη άμυνα δέρματος : Το υγιές, ενυδατωμένο δέρμα είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να αμυνθεί στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Με τη βοήθεια πρόσθετων αντιοξειδωτικών, η καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Καλύτερη αποτοξίνωση : Τα υγιή κύτταρα του δέρματος έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τις τοξίνες που έχουν ως αποτέλεσμα το θαμπό δέρμα. Η ικανότητα του δέρματος ν’ αποτοξινώνεται βασίζεται στην αποτελεσματικά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Οι κρέμες σώματος είναι εμπλουτισμένες με ενυδατικά συστατικά και συστατικά που σφραγίζουν την επιφάνεια του δέρματος ώστε να μην διαφεύγει η υγρασία του. Τα ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη, και το υαλουρονικό οξύ απορροφούν νερό από το περιβάλλον και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Ενώ τα συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού π.χ. ceramides, συγκρατούν την υγρασία στην επιδερμίδα.

Ας δούμε, τι προσφέρει το κάθε συστατικό μιας ενυδατικής κρέμας στην επιδερμίδα:

Συστατικό

Όφελος

Υαλουρονικό οξύ

Ενυδάτωση

Γλυκερίνη

Ενυδάτωση

Ceramides

Ενισχύουν την λειτουργία του φραγμού του δέρματος για να αποτρέψουν την απώλεια υγρασίας

Βούτυρο καριτέ

Υγρασία

Η CeraVe, μια μάρκα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, σχεδίασε το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος CeraVe Moisturising Lotion & την ενυδατική κρέμα σώματος CeraVe Moisturising Cream που περιέχουν τρία φυσικής προέλευσης ceramides για να διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδα και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση και διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού. Επιπλέον, με τη μοναδική τεχνολογία MVE, ενυδατώνουν σταδιακά την επιδερμίδα και εξασφαλίζουν 24ωρη ενυδάτωση. Εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα και τη διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κρέμα σώματος CeraVe Moisturising Cream έχει σχεδιαστεί ειδικά για ξηρή και πολύ ξηρή επιδερμίδα.

Όταν ενυδατωνόμαστε σωστά η επιδερμίδα μας είναι υγιής και το δέρμα μας λειτουργεί στο maximum αποτρέποντας τις βλάβες από τους εξωτερικούς παθογόνους παράγοντες. Η σωστή ενυδάτωση σώματος είναι ζωτικής σημασίας για την επιδερμίδα μας !

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts