Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

«Βιβλίο υγείας» από την… Apple!

Η τεχνολογία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και η εταιρία Apple δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει δυναμικά, αλλά και να πρωτοπορεί! Καινοτομία για την εταιρία αποτελεί το λεγόμενο mobile health και το fitness tracking. Τι σημαίνει αυτό? Πρόκειται απλά για μια νέα εφαρμογή, με την ονομασία «Healthbook» και αναμένεται στο iphone της επόμενης γενιάς.

Η εταιρία κολοσσός, όπως όλα δείχνουν, έχει βάλει στόχο τη βιομηχανία υγείας στο… κινητό, η οποία και ανθίζει παγκοσμίως. Αναφέρεται στην υγεία και τη φυσική κατάσταση και οι υπεύθυνοι του project σχεδιάζουν να μας παρουσιάσουν ένα νέο λογισμικό. Το μεγάλο χαρακτηριστικό του θα είναι η ενσωμάτωση των συνθηκών υγείας του ατόμου στον πυρήνα του ios, δημιουργώντας μια καινούρια διάσταση στο ήδη υπάρχον σύστημά της.

Η εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει στατιστικά της φυσικής υγείας και κατάστασης του χρήστη, όπως τα πόσα βήματα έχει κάνει, πόσες θερμίδες έκαψε και πόσο χιλιόμετρα περπάτησε.

Επίσης, θα μπορεί να προσφέρει πλήρη έλεγχο και διαχείριση στις διακυμάνσεις του βάρους. Η εφαρμογή θα έρχεται προ εγκατεστημένη και θα ανταγωνιστεί σχετικά προϊόντα που διατίθενται ήδη στην αγορά.

Πέρα από την καταγραφή της φυσικής κατάστασης, η πιο καινοτόμα χρήση θα βασίζεται στην ικανότητα της εφαρμογής να καταγράφει μερικά από τα ζωτικά στοιχεία του χρήστη, όπως την πίεση του αίματος, τα επίπεδα αφυδάτωσης τους παλμούς της καρδίας και πολλά ακόμη που ίσως φτάνουν μέχρι και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Θα επιτρέπει, επίσης, στους χρήστες να εισάγουν στοιχεία για πιθανές φαρμακευτικές αγωγές, έτσι ώστε να δέχονται υπενθυμίσεις για το πότε είναι να πάρουν την επόμενη δόση του φαρμάκου τους.

Η εφαρμογή «Healthbook» λέγεται πως θα έχει πολλαπλές διεπαφές για τον χρήστη και θα δανειστεί την λειτουργικότητα και την εμφάνιση της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής της Apple Passbook, με κάθε κάρτα στην προκειμένη περίπτωση να αποτελεί μια διαφορετική απεικόνιση των μετρήσεων υγείας του χρήστη.

Τα βήματα της τεχνολογίας, γοργά και δυνατά, φαίνεται να παρέχουν πλέον και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, προσβλέποντας σε μια μελλοντική καλύτερη και ασφαλέστερη διαβίωση.

LD

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts