Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Βαθμολογήστε τον ύπνο σας

Βαθμολογήστε τον ύπνο σας

Ξέρετε τους κανόνες: επτά με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ, θεωρούνται ιδανικές για μια υγιή καθημερινότητα. Όμως ο καλός ύπνος δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών. Πρώτα από όλα, κάθε άνθρωπος έχει ελαφρώς διαφορετικές ανάγκες. Και έπειτα, ακόμη και αν οι ώρες που κοιμάστε είναι πράγματι αρκετές, ίσως η ποιότητά τους δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του οργανισμού σας.

Πώς μπορείτε να βαθμολογήσετε την ποιότητα του ύπνου σας; Μια καλή αρχή είναι να δείτε αν παρατηρείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο μεγάλο αφιέρωμα του in.gr, για να μάθετε πώς θα πάρετε «Άριστα… Ζ».

Σημάδια ότι δεν κοιμάστε σαν πουλάκι

 

Ξαπλώνετε και «σβήνετε»

Ίσως θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό που χρειάζονται μόνο 1-2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαπλώσετε μέχρι να σας πάρει ο ύπνος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το γοργόν δεν έχει χάρη. Ο ιδανικός χρόνος που θα πρέπει να μεσολαβεί μέχρι να αποκοιμηθείτε είναι περίπου 10-15 λεπτά. Τα μικρότερα διαστήματα σηματοδοτούν έλλειψη ύπνου, ενώ αντιθέτως ο πολύς χρόνος στο κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά ίσως δείχνει ότι υποφέρετε από αϋπνία.

 

Επικρατεί μια ένταση

Ξέρουμε ότι οι μέρες σας είναι γεμάτες τρέξιμο και ανησυχίες, όμως αν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει πιο κυκλοθυμική ή ευερέθιστη, δεν αποκλείεται η πηγή του κακού να είναι τα άγρυπνα βράδια σας. Οι αϋπνίες έχουν συνδεθεί με το άγχος και την κατάθλιψη, όμως ακόμη και αν δεν έχετε δυσκολία στο να κοιμηθείτε, σε περίπτωση που το ξυπνητήρι σας βρίσκει πάντα κατάκοπη, δεν αποκλείεται να δείτε τις επιπτώσεις στον συναισθηματικό σας κόσμο.

Ποια λίμπιντο;

Κανείς δεν έχει όρεξη για σεξ όταν είναι κατάκοπος – αυτό δεν είναι μυστικό. Ίσως, όμως, δεν γνωρίζατε ότι η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία, ενώ παράλληλα περιορίζει την παραγωγή ορμονών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πριν ανησυχήσετε ότι η σχέση σας περνάει κρίση, βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει μια νύχτα απολαυστικού ύπνου.

Έχει φύγει το παιδί

Μήπως τώρα τελευταία το έχετε παρακάνει με το delivery; Δεν αποκλείεται αιτία για αυτή τη λαχτάρα για πρόχειρο φαγητό να είναι η εξάντλησή σας. Γενικώς, η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με την αύξηση βάρους, ενδεχομένως εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας, και της μείωσης της λεπτίνης, που δίνει σήμα στον οργανισμό μας ότι έχουμε χορτάσει. Ταυτόχρονα, το θολωμένο από τη νύστα μυαλό μας, δυσκολεύεται να λάβει τις σωστές αποφάσεις και γίνεται πιο παρορμητικό.

Δεν είστε πια ο υπάλληλος του μήνα

Δεν θα σας πούμε κάτι καινούργιο: η κούραση μειώνει τη συγκέντρωσή σας, αλλά και την ικανότητά σας να συγκρατείτε πράγματα στη μνήμη σας. Επομένως, είναι πιθανό να αρχίσετε να παρατηρείτε τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου πρώτα εντός του ωραρίου εργασίας σας.

Χρειάζεστε επειγόντως beauté

Μήπως τώρα τελευταία έχετε εμφανίσει ακμή; Μήπως τα μάτια σας είναι κόκκινα, πρησμένα, με σακούλες ή μαύρους κύκλους; Ή ίσως έχετε αρχίσει να παρατηρείτε εντονότερα τα σημάδια του χρόνου; Μην ανησυχείτε. Υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεστε απλώς μια νύχτα ξεκούρασης.Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts