Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Βέλγιο: Υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών σε όσους νοσούν από ευλογιά των πιθήκων

Βέλγιο: Υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών σε όσους νοσούν από ευλογιά των πιθήκων

Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα για την ευλογιά των πιθήκων.

Παρ’ ότι έχουν εντοπιστεί μόλις τρία κρούσματα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών σε όσους βγαίνουν θετικοί στην ασθένεια. 

Στο Βέλγιο υπήρξε ένα έξαρση που συνδέεται με ένα φεστιβάλ φετίχ ομοφυλοφίλων που ονομάζεται «Darklands», όπου τρεις συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι «υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι ο ιός έχει εισαχθεί από επισκέπτες από το εξωτερικό στο φεστιβάλ μετά από πρόσφατα κρούσματα και σε άλλες χώρες».

Κυκλοφόρησαν προειδοποιητικές πληροφορίες από την κυβέρνηση οι οποίες αναφέρουν ότι όσοι έχουν μολυνθεί θα έπρεπε να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες και να αποφύγουν οποιαδήποτε σωματική σεξουαλική επαφή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν την ασθένεια από στενή επαφή με άτομα που έχουν δερματικές μολύνσεις, από την εισπνοή σταγονιδίων ή από άγγιγμα ενός μολυσμένου αντικειμένου (πχ πετσέτα ή κλινοσκεπάσματα).

Ο ΠΟΥ αναφέρει επίσης ότι η μετάδοση μέσω σταγονιδίων αναπνευστικών σωματιδίων «συνήθως απαιτεί παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, η οποία θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τα μέλη του νοικοκυριού και άλλες στενές επαφές ενεργών περιπτώσεων».

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts