Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Αύξηση έως και 20% κάθε εβδομάδα στον αριθμό των παιδιών με λοιμώξεις – Αντίδοτο ο εμβολιασμός

Άδεια ράφια σε αποθέματα εισπνεόμενων, αντιισταμινικών και αντιβιοτικών- Αύξηση των νοσηλειών

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρβούνη

Για τα αυξανόμενα περιστατικά λοιμώξεων στα παιδιά μίλησαν στο Skai.gr, ο παιδίατρος Σπυρίδων Μαζάνης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κωνσταντίνος Νταλούκας.
 
Σύμφωνα με τον κύριο Μαζάνη, κάθε εβδομάδα καταγράφεται αύξηση 20% στον αριθμό των παιδιών που προσβάλλονται από μολύνσεις, ενώ 1 στα 10 παιδιά που εμφανίζουν πυρετό χρειάζεται άμεση νοσηλεία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακριβής εικόνα του αριθμού των μολύνσεων, καθώς τα τεστ δε δηλώνονται.
 
Ταυτόχρονα σκιαγράφησε την εικόνα των νοσοκομείων χαρακτηρίζοντας τα «ασφυκτικά γεμάτα», ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα εύρεσης κλινών, καθώς στο ίδιο δωμάτιο μπορούν να νοσηλευτούν παιδιά με όμορες παθήσεις.

Οι μολύνσεις αυτές αφορούν κυρίως σε λοιμώξεις του αναπνευστικού με πυρετό και σε πέντε διαφορετικούς τύπους ιώσεων:
• Γρίπη Α και Β
• Αδενοϊος
• Αναπνευστικός RSV
• Πνευμονιόκκοκος
• Στρεπτόκκοκος 

Ανησυχητική είναι η διαβεβαίωση των δύο παιδιάτρων πως θα είναι «δύσκολος χειμώνας», με την κατάσταση να χειροτερεύει τους επόμενους δύο μήνες, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το πεσμένο ανοσοποιητικό των παιδιών να εξηγείται από την επέλαση της Covid-19 και την απομόνωση των παιδιών λόγω των lockdown.

«Δεν έχω ξαναδώσει τόσα φάρμακα στη ζωή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Νταλούκας, την ώρα που και οι δύο παιδίατροι κάνουν λόγο για άδεια ράφια σε αποθέματα εισπνεόμενων, αντιισταμινικών και αντιβιοτικών.

Τέλος επισήμαναν βασικές οδηγίες προς τους κηδεμόνες, όπως ότι δεν πρέπει ποτέ τα παιδιά να πηγαίνουν άρρωστα στο σχολείο, ότι η επιστροφή τους σε αυτό θα γίνεται εφόσον έχουν περάσει ένα 24ωρο χωρίς συμπτώματα κι ότι καλύτερο αντίδοτο για όλα αποτελεί η σωστή υγιεινή και η πρόληψη, δηλαδή ο εμβολιασμός.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts