Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Απώλεια μνήμης μετά το σεξ – Ποιους «χτυπά» η σπάνια πάθηση

Απώλεια μνήμης μετά το σεξ – Ποιους «χτυπά» η σπάνια πάθηση

Ο εν λόγω άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με παροδική σφαιρική αμνησία

Πέντε γιατροί από το Λίμερικ της Ιρλανδίας δημοσίευσαν μια αναφορά περιστατικού στο Irish Medical Journal (IMJ) που περιγράφει την περιπέτεια ενός 66χρονου ασθενή από την Ιρλανδία, ο οποίος μετά το σεξ είχε απώλεια μνήμης για λίγη ώρα.

Ο εν λόγω άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με παροδική σφαιρική αμνησία, μετά από μια όμορφη απογευματινή περιπέτεια με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το Forbes, το περιστατικό αναλύθηκε στο τεύχος Μαΐου του Irish Medical Journal, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους βραχυπρόθεσμη αμνησία, επίσημα γνωστή ως Transient Global Amnesia (TGA), παροδική σφαιρική αμνησία.

Τι συνέβη στην προκειμένη περίπτωση

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο άνδρας έχασε βραχυπρόθεσμα τη μνήμη του «μέσα σε 10 λεπτά από τη σεξουαλική επαφή».

Μετά το σεξ, παρατήρησε την ημερομηνία στο τηλέφωνό του και «ανησύχησε πως είχε ξεχάσει την επέτειο του γάμου του την προηγούμενη μέρα». Ωστόσο, είχε γιορτάσει την ειδική περίσταση το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν το θυμόταν τίποτα από αυτή.

«Ρωτούσε επανειλημμένα τη γυναίκα του και την κόρη του για τα γεγονότα εκείνου του πρωινού και της προηγούμενης ημέρας» έγραψε το περιοδικό.

Η σπάνια πάθηση συνήθως επηρεάζει άτομα μεταξύ 50 και 70 ετών και την ικανότητά τους να ανακαλούν πρόσφατα γεγονότα που «απλά εξαφανίζονται».

Οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτα κακό στη νευρολογική του εξέταση εκτός από συμπτώματα που συνάδουν με οπισθοδρομική αμνησία. Αμνησία είναι όταν χάνεις τις αναμνήσεις σου.

Η ανάδρομη αμνησία είναι όταν δεν μπορείτε να ανακτήσετε μνήμες που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί πριν από ένα δεδομένο χρονικό σημείο, σε αντίθεση με την προοδευτική αμνησία, η οποία είναι όταν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέες μνήμες στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts