Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Απίστευτο! Έβγαινε θετικός στον κορωνοϊό για 505 μέρες

Ένας ασθενής με Covid-19 βρέθηκε θετικός για διάστημα 505 ημερών πριν από το θάνατό του, καθιστώντας την περίπτωσή του την πιο μακρόχρονη μόλυνση από κορωνοϊό που έχει γίνει έως σήμερα γνωστή, σύμφωνα με  Βρετανούς ερευνητές.

Η προηγούμενη πιο παρατεταμένη μόλυνση εκτιμάται ότι είχε διάρκεια 335 ημερών. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται από τον ιό μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια μόνοι τους, αλλά ο εν λόγω ασθενής είχε σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και πολλαπλές συννοσηρότητες.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασθενείς άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα και βγήκαν θετικοί στις αρχές του 2020 και βρέθηκαν θετικοί πολλές φορές μέχρι να πεθάνουν.

Οι ερευνητές, που μελέτησαν τον ιό από εννέα ασθενείς με Covid στο Λονδίνο, παρέχουν επίσης στοιχεία ότι νέες μεταλλάξεις του Covid μπορεί να εμφανιστούν σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, περιγράφουν λεπτομέρειες μιας από τις πρώτες κρυφές λοιμώξεις Covid – περιπτώσεις όπου ο ασθενής πιστεύει ότι είχε ξεπεράσει τον ιό με αρνητικό τεστ, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μια συνεχιζόμενη μόλυνση.

Η ομάδα, από το King’s College του Λονδίνου και το Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, εστίασε στο πώς ο ιός αλλάζει με την πάροδο του χρόνου σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

«Νέες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον Covid-19, έχουν εμφανιστεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ορισμένες από αυτές τις μεταλλάξεις που μεταδίδονται πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων, προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια ή καθιστούν τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά. Μια θεωρία είναι ότι αυτές οι μεταλλάξεις του ιού εξελίσσονται σε άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο από ασθένειες ή ιατρικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία, τα οποία μπορεί να έχουν επίμονη μόλυνση με SARS-CoV-2»,αναφέρουν οι ερευνητές. 

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν εννέα ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες. Οι λοιμώξεις διήρκεσαν 73 ημέρες, κατά μέσο όρο, αλλά δύο ασθενείς είχαν επίμονες λοιμώξεις για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι ασθενείς, οι οποίοι συμμετείχαν στη μελέτη μεταξύ Μαρτίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021, είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω μεταμόσχευσης οργάνων, HIV, καρκίνου ή ιατρικών θεραπειών για άλλες ασθένειες.

Μερικοί από τους ανθρώπους ανέπτυξαν πολλαπλές μεταλλάξεις, όπως την Άλφα, τη Δέλτα και την Όμικρον ταυτόχρονα. 

Πηγή: Money Review

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts