Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Ανδρικός καρκίνος του μαστού : Οι γενετικοί παράγοντες και τα σημάδια που πρέπει να δώσετε προσοχή

Η κοινοπραξία MERGE, θα εξετάζει την ημέρα 5.000 άνδρες για καρκίνο του μαστού, καθιστώντας την εν λόγω μελέτη ως τη μεγαλύτερη του είδους της. Ο επικεφαλής ερευνητής, Δρ. Nick Orr από το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Patrick G Johnson, σχολίασε τη μελέτη λέγοντας: «Πρέπει να μελετήσουμε περισσότερο τον καρκίνο του μαστού στους άνδρες, προκειμένου να βελτιώσουμε την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και τη θεραπεία του».

Στη συνέχεια είπε: «Η πρόσβαση στη μελέτη που παρέχεται από την κοινοπραξία MERGE θα μάς επιτρέψει να αναπτύξουμε μια βαθύτερη εικόνα της γενετικής και της παθολογίας αυτής της σπάνιας ασθένειας, στους άνδρες».

Να σημειωθεί πως ο γυναικείος καρκίνος του μαστού, ενδεικτικά, επηρεάζει 55.000 γυναίκες κάθε χρόνο, δήλωσε η Cancer Research UK ενώ υπογράμμισε τους τρέχοντες γνωστούς παράγοντες κινδύνου του ανδρικού καρκίνου του μαστού.

Αυτά περιλαμβάνουν την ηλικία των 60 ετών και άνω και την ύπαρξη υψηλών επιπέδων οιστρογόνων.

Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος καρκίνου επηρεάζει πολύ περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες. Ωστόσο, το τριετές ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στον καλύτερο εντοπισμό των ανδρών που διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Όλοι οι άνδρες παράγουν μικρές ποσότητες οιστρογόνων εξήγησε η φιλανθρωπική οργάνωση. Ωστόσο, ο ανδρικός καρκίνος του μαστού μπορεί να παρουσιαστεί σε υπέρβαρους άνδρες.

Να σημειωθεί πως οι άνδρες που έχουν γυναίκες συγγενείς που νοσούν από καρκίνο του μαστού διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

Τα σημάδια του ανδρικού καρκίνου του μαστού

Ογκίδιο στον μαστό: Τα κακοήθη ογκίδια μαστού εμφανίζονται στην πλειονότητά τους στο ένα μόνο στήθος, αναπτύσσονται κάτω ή γύρω από την θηλή και τις περισσότερες φορές είναι ανώδυνα. Είναι σαν σκληρά γρομπαλάκια με ανώμαλη επιφάνεια τα οποία δεν μετατοπίζονται. Ωστόσο, μεγαλώνουν σε όγκο με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, ένα ογκίδιο στο ανδρικό στήθος μπορεί να είναι σημάδι γυναικομαστίας, λιπώματος ή κύστης.

Ανεστραμμένη θηλή: Σύμφωνα με το NHS, μια θηλή που στρέφεται προς τα μέσα αποτελεί σημάδι καρκίνου.

Εξάνθημα: Μια πληγή, ή εξάνθημα γύρω από τη θηλή που δεν υποχωρεί πιθανά αποτελεί σύμπτωμα.

Έκκριση υγρού από την θηλή: Αν εντοπίσετε υγρό να βγαίνει από τη θηλή, το οποίο μπορεί να εμπεριέχει αίμα, ίσως να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για καρκίνο του μαστού.

Πρήξιμο (οίδημα): Όταν η θηλή, ή ο περιβάλλον ιστός σκληραίνει κοκκινίζει ή διογκώνεται, τότε πιθανώς να είναι ένας δείκτης για καρκίνο του μαστού. Επίσης, αν η περιοχή κοντά στη θηλή αρχίζει να ξεφλουδίζει προκαλώντας φαγούρα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Εν κατακλείδι αν εντοπίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού, είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσετε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός του καρκίνου δίνει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας. Να θυμάστε πως αν ο καρκίνος εξαπλωθεί, μπορεί να κάνει τη θεραπεία πιο δύσκολη, επηρεάζοντας έτσι τα ποσοστά επιβίωσης.

Με πληροφορίες Express.co.uk & NHS

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts