Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Αναστασία Κοτανίδου: Ποια είναι η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας

Η κ. Κοτανίδου είναι Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ διαθέτει πλούσια διοικητική πείρα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνη πολλών Μονάδων και Τμημάτων της Κλινικής.

Το όνομά της ακούστηκε έντονα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Με την ιδιότητα της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής για τη διαχείριση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ παράλληλα ήταν μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και σε ορισμένες από τις τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Η Αναστασία Κοτανίδου έχει καταγωγή από τον Πόντο, είναι έγγαμη και έχει ένα παιδί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έζησε μέχρι τα 24 της χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών.

Στη συνέχεια έλαβε εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία το 1994, αφού πρώτα πέρασε από το κορυφαίο αμερικανικό νοσοκομείο Τζον Χόπκινς, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

Όσον αφορά στην ακαδημαϊκή της καριέρα, εκλέχθηκε λέκτορας το 1996, επίκουρη καθηγήτρια το 2002, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια το 2007 και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2009.

Related Posts