Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ανακαλούνται αναδρομικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ανακαλούνται αναδρομικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σε αναδρομική ανάκληση των προστίμων στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της CoViD, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, με διάταξη στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα. Στο άρθρο 58 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής:

“Ανακαλούνται αναδρομικώς και αυτοδικαίως από την αρμόδια αρχή τα διοικητικά πρόστιμα της παρ. 4 μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, που έως την έναρξη ισχύος της παρούσας επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα της παρ. 1, υπό την προϋπόθεση:

Είτε να εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31η.12.2022.

Είτε να εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις Επιτροπές της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία ΓΠ.οικ. 81185/30.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσοδών (Β΄ 6324) έως και την 31η.12.2022, κατά παρέκκλιση των προθεσμιών που ορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης”.

Το επιστρεπτέο διοικητικό πρόστιμο, μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, είναι ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε κανένα συμψηφισμό κατά την επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Related Posts