Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Ακράτεια: Μύθοι και πραγματικότητα

Η ακράτεια ούρων δεν έχει ηλικία – Έχει όμως λύση!…

Πολλές είναι οι παθήσεις που έχουν συνδεθεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας και που παραδοσιακά δείχνουν να πλήττουν τις μεγάλες ηλικιακά ομάδες ανθρώπων, τουλάχιστον περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση, από ότι τους νεότερους.

Μια τέτοια πάθηση, είναι η ακράτεια ούρων. Η ακράτεια ούρων δείχνει να προσβάλλει τους ηλικιωμένους και τα ποσοστά δείχνουν αρκετά πιο αυξημένα, σε σχέση με αυτά της νεολαίας και των μικρότερων γενικά ηλικιών.

Αυτό έχει μια λογική εν μέρει εξήγηση, καθώς το σώμα έχει λειτουργήσει πολύ παραπάνω χρόνο και έχει καταπονηθεί σε διαφορετικό βαθμό, σε σχέση με εκείνο ενός νεότερου ανθρώπου. Το σώμα λοιπόν, καταπονημένο από τη χρόνια λειτουργία, αρχίζει σιγά και σταδιακά, να χάνει τις ικανότητες λειτουργίας σε διάφορους τομείς. Θυμίζει μια πολύ καλά κουρδισμένη μηχανή, η οποία λειτουργεί άψογα και άρτια. Παρόλα αυτά, το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για όλα και για όλους. Η μηχανή αυτή, έπειτα από κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα με την ποιότητα και την αντοχή των τεχνικών χαρακτηριστικών της, αρχίζει να υπολειτουργεί και να θέλει παρεμβάσεις, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει σε φυσιολογικά επίπεδα και χωρίς να προκαλεί προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την αδιάκοπη και συνεχή λειτουργία και καταπόνησή της.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια τέτοια μηχανή, η οποία με το πέρασμα του χρόνου, χάνει ολοένα και περισσότερα από τα καλά χαρακτηριστικά της. Η ακράτεια ούρων είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο οργανισμός του καθενός, περιλαμβάνει έναν συσφιγκτήρα στην περιοχή της ουρήθρας, ο οποίος ελέγχει την επιθυμία και τη διαδικασία της ούρησης. Είναι υπεύθυνος, στο να πραγματοποιείται εκούσια και ηθελημένα η ούρηση σε οποιονδήποτε οργανισμό. Με τον καιρό, η ελαστική και σφιγκτική ικανότητα της ουρήθρας χάνεται και ξεκινούν τα προβλήματα για πολλούς ανθρώπους. Η πάθηση προσβάλλει σε μεγάλο ποσοστό τις γυναίκες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς αυτό, αφού όλα τελικά είναι θέμα του οργανισμού κάποιου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σε αυτοεξυπηρετούμενα άτομα άνω των 65 εμφανίζεται σε ποσοστό 30%, ενώ περίπου στο ίδιο ποσοστό εμφανίζεται σε γυναίκες μεταξύ 15 και 65 ετών. Στους άνδρες μεταξύ 15 και 65 ετών εμφανίζεται σε ποσοστό 3,5 – 4,5% ενώ αυξάνεται σε 10 – 15% σε ηλικίες άνω των 65.

Η ακράτεια ούρων, δεν έχει επίσης κανένα περιορισμό στην ηλικία που αυτή θα εμφανιστεί, καθώς πολλά άτομα που πάσχουν από αυτήν, είναι αρκετά μικρότερης ηλικίας. Το ποσοστό φυσικά στις μεγαλύτερες ηλικίες εκτοξεύεται, παρόλα αυτά, και αρκετοί νέοι είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται και που μπαίνουν σε μια διαδικασία παρακολούθησης και εξάλειψης του προβλήματος.

Ο καθένας θα πρέπει να αντιμετωπίζει το θέμα της ακράτειας ούρων, αρκετά υπεύθυνα και σοβαρά και καθόλου επιπόλαια. Υπάρχει η πιθανότητα να προληφθεί στα αρχικά της στάδια και τα προβλήματα που θα προκαλέσει να είναι πολύ μικρά, καθώς και πιο εύκολη η θεραπεία αυτής.

Ο καθένας που βλέπει μια αλλαγή στις συνήθειες ούρησης, ή σημάδια ακράτειας, θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει τον γιατρό του, προκειμένου να είναι αυτός που θα αποφασίσει για τις μεθόδους αποκατάστασης, μιας και είναι ο πλέον ειδικός. Η ακράτεια ούρων δεν έχει ηλικία. Έχει όμως λύση. Αρκεί κανείς να είναι σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα.

Το πρόβλημα της ακράτειας αφορά πολύ κόσμο

Ρωτήστε τώρα, τον ουρολόγο γιατρό σας για την αντιμετώπιση της νόσου και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας!

Ακράτεια: Μύθοι και πραγματικότητα

Μάθετε την αλήθεια για την ακράτεια

  •  Μύθος 1: Η ακράτεια είναι ένα σπάνιο πρόβλημα : Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα.

  • Μύθος 2: Είναι μια απλή πάθηση: Δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες και πολλές διαφορετικές θεραπείες.

  • Μύθος 3:  Είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα των γηρατειών:  Τα γηρατειά από μόνα τους δεν προκαλούν προβλήματα με την κύστη. Οι βλάβες και οι ασθένειες προκαλούν ακράτεια. Μη χάνετε το θάρρος σας. Πάρτε συμβουλή και βοήθεια για μια καλύτερη ζωή!

  • Μύθος 4: Δεν υπάρχει θεραπεία ή βοήθεια:  Υπάρχει θεραπεία απλή και αποτελεσματική.

  • Ζητήστε βοήθεια

Δεν είστε μόνοι. Απευθυνθείτε στον ουρολόγο. Αλλάξτε τη ζωή σας. Η ακράτεια θεραπεύεται απλά και αποτελεσματικά.

PT

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts