Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Έκοψα το κάπνισμα και.. δεν έχω πια άγχος!

2014-06-18 14:05

Όσοι πιστεύατε μέχρι σήμερα ότι ένα τσιγαράκι σας κρατάει πιο χαλαρούς, ξεχάστε το!

Ομάδα επιστημόνων στην Βρετανία δίνει τα αποτελέσματα μιας νέας επιστημονικής μελέτης, η οποία καταρρίπτει τις μέχρι τώρα φήμες που θέλουν αγχωμένους, όσους σταματούν το κάπνισμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι καπνιστές που κόβουν το τσιγάρο, φαίνεται να τείνουν να αγχώνονται… λιγότερο τελικά στην μετέπειτα ζωή τους.

Οι ομάδες ερευνητών των Πανεπιστημίων του Cambridge, της Oxford, του Kings College του Λονδίνου και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχιατρικής «The British Journal of Physiatry» μελέτησαν περίπου 500 καπνιστές που παρακολουθούσαν προγράμματα διακοπής του καπνίσματος σε κλινικές της Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένα επίπεδα άγχους στους 68 ανθρώπους που είχαν καταφέρει να κόψουν το τσιγάρο, μετά από 6 μήνες προσπαθειών, σύμφωνα με το BBC. Μάλιστα, όσοι ήταν εξ αρχής αγχώδεις στην καθημερινότητά τους, η διακοπή του καπνίσματος έφερε ακόμα μεγαλύτερη ελάττωση του στρες, σε σχέση με όσους κάπνιζαν απλώς από ευχαρίστηση.

Μέχρι τώρα και σύμφωνα με άλλες μελέτες, μια τυχόν αποτυχημένη απόπειρα διακοπής του καπνίσματος, φαίνεται πώς όντως αύξανε σε κάποιον βαθμό το επίπεδο του άγχους του καπνιστή. Αυτός είναι ο λόγος που οι βρετανοί ερευνητές τόνισαν ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα της νέας αυτής μελέτης. Με βάση τα συμπεράσματά της, μπορούν πλέον να καθησυχάσουν τους καπνιστές που φοβούνται πως, αν κόψουν την κακή συνήθεια, θα αισθάνονται μεγαλύτερο άγχος στη ζωή τους.

Όλα τελικά είναι θέμα μυαλού και απόφασης. Αν η θέληση είναι ισχυρή και στηρίζεται σε μια βάση που δίνει κίνητρο, τότε όλα μπορούν να συμβούν και η διακοπή του καπνίσματος να οδηγήσει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε…;

LD

———

Πίσω

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts