Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Άδεια κυκλοφορίας εκτός Ευρώπης δόθηκε για το Idefirix

Άδεια κυκλοφορίας εκτός Ευρώπης δόθηκε για το Idefirix

 

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η Hansa Biopharma και η Medison Pharma ανακοίνωσαν την άδεια κυκλοφορίας στο Ισραήλ για το Idefirix® (imlifidase) για τη θεραπεία απευαισθητοποίησης ασθενών με μεταμόσχευση νεφρού υψηλής ευαισθησίας. Το Ισραήλ είναι η πρώτη αγορά εκτός Ευρώπης που χορηγεί έγκριση στο Idefirix® παρέχοντας τη δυνατότητα στους εξαιρετικά ευαισθητοποιημένους ασθενείς της χώρας, να λαμβάνουν Idefirix® ως θεραπεία απευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα, η Hansa Biopharma AB, “Hansa” (Nasdaq Στοκχόλμη: HNSA), πρωτοπόρος στην τεχνολογία ενζύμων για σπάνιες ανοσολογικές παθήσεις, και η συνεργάτης της Medison Pharma (“Medison”), μια παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή πρόσβασης σε εξαιρετικά καινοτόμες θεραπείες σε ασθενείς σε διεθνείς αγορές, ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε το Idefirix® για τη θεραπεία απευαισθητοποίησης ασθενών με μεταμόσχευση νεφρού υψηλής ευαισθησίας στο Ισραήλ.

Το Idefirix® είναι το πρώτο και μοναδικό φάρμακο με άδεια για την απευαισθητοποίηση ασθενών με υψηλή ευαισθησία πριν από τη μεταμόσχευση νεφρού, επιτρέποντας σε αυτούς τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε μεταμόσχευση νεφρού που θα αλλάξει τη ζωή από έναν νεκρό δότη.

Το Idefirix είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της απόρριψης νεφρικού μοσχεύματος σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε μεταμόσχευση. Το Idefirix χρησιμοποιείται πριν από τη μεταμόσχευση σε ενήλικες που διαθέτουν αντισώματα κατά του νεφρού του δότη και θεωρούνται «ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι» βάσει θετικής δοκιμής διασταύρωσης. Η χρήση του θα πρέπει να προορίζεται για ασθενείς που είναι απίθανο να υποβληθούν σε μεταμόσχευση βάσει του διαθέσιμου συστήματος κατανομής νεφρών. Η απόρριψη μοσχεύματος κατόπιν μεταμόσχευσης συμπαγούς οργάνου είναι σπάνια και το Idefirix χαρακτηρίστηκε «ορφανό φάρμακο» (φάρμακο που χρησιμοποιείται σε σπάνιες παθήσεις) στις 12 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς με υψηλή ευαισθητοποίηση των νεφρών είχαν στο παρελθόν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε μεταμοσχεύσεις νεφρού λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών θεραπειών απευαισθητοποίησης και συχνά δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να παραμείνουν σε μακροχρόνια αιμοκάθαρση. Η μακροχρόνια αιμοκάθαρση μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τους ασθενείς και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και σχετίζεται με μείωση της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία και αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, νοσηλείας και πρόσθετου κόστους.

 

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts