Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ωφέλιμες για την υγεία οι γυάλινες συσκευασίες
Ωφέλιμες για την υγεία οι γυάλινες συσκευασίες

Ωφέλιμες για την υγεία οι γυάλινες συσκευασίες

  • October 26, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Τη γυάλινη συσκευασία προτιμά η πλειοψηφία των ευρωπαίων καταναλωτών, αλλά δύσκολα τη βρίσκει σε όλα τα καταστήματα. Το γεγονός αυτό θέτει θέμα ελευθερίας επιλογής και γι’αυτό οι ευρωπαίοι καταναλωτές δίνουν ένα δυνατό μήνυμα και ένα ποσοστό 84%, το οποίο στην Ελλάδα ανέρχεται σε 97%, ζητούν να έχουν το δικαίωμα ν’αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας γυάλινης συσκευασίας (European Glass Packaging Survey) η οποία πραγματοποιήθηκε από την TNS τον Σεπτέμβριο 2010, οι άνθρωποι ζητούν να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή γυάλινης συσκευασίας, γιατί νοιάζονται για την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η γυάλινη συσκευασία γίνεται απο φυσικά υλικά και δεν χρειάζεται χημικά πρόσθετα ή πλαστικές επιστρώσεις για να προστατεύσει τα τρόφιμα και τα ποτά. Γι’αυτό το Ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών “Φίλοι του Γυαλιού” ξεκινάει σήμερα την ενημερωτική εκστρατεία “Το Γυαλί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κρύψει” για να προωθήσει τα υγιεινά οφέλη της γυάλινης συσκευασίας.

Η καμπάνια θα υλοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το λανσάρισμα ενός νέου ιστότοπου στην Ελλάδα (www.nothingisgoodforyou.gr), όπου οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να τον επισκεφθούν και να μάθουν περισσότερα γιατί το γυαλί είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής συσκευασία για την υγεία του ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline