Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Χιλιάδες παραποιημένα φάρμακα κυκλοφορούν στην Ευρώπη
Χιλιάδες παραποιημένα φάρμακα κυκλοφορούν στην Ευρώπη

Χιλιάδες παραποιημένα φάρμακα κυκλοφορούν στην Ευρώπη

  • April 26, 2010
  • 0 Likes
  • 11 Views
  • 0 Comments

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο 2010, αυξήθηκε δραματικά ο όγκος των παραποιημένων φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου. Τα φάρμακα αυτά εμπίπτουν στο νομικό πλαίσιο διανομής σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι μια σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία και απαιτεί δράση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό έγινε σαφές πριν λίγες μέρες σε σεμινάριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το μέλλον των φαρμάκων του διαδικτύου. Η εκδήλωση ξεκίνησε από την ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη ALDE. Στο θέμα της συζήτησης συμμετείχαν ερευνητές από πολλές χώρες, ασθενείς και ενώσεις καταναλωτών και επαγγελματιών του τομέα υγείας, με συγκεκριμένες πολιτικές συστάσεις για τη μελλοντική δράση στον τομέα αυτό.

Η παροχή φαρμάκων μέσω του διαδικτύου είναι μια υπηρεσία με αυξημένο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης, ασθενείς και πολιτικούς.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη άμεσης επαφής με το φαρμακοποιό για επαγγελματικές συμβουλές και καθοδήγηση, με ορατή την πιθανότητα κακής χρήσης των φαρμάκων από τους ασθενείς, που με τη σειρά τους θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

H Αντωνία Παρβάνοβα, η οποία ήταν συνδιοργανωτής του σεμιναρίου, τόνισε: «Η πώληση πλαστών φαρμάκων μέσω του διαδικτύου, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο για τους ασθενείς, όπως επίσης και οι παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να θεσπίσει προγράμματα για την υγεία, με μεγαλύτερη έμφαση στην παροχή πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την ηλεκτρονική πώληση φαρμάκων.

Πηγή:  Doctor Απομακρυσμένη

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline