Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

  • October 27, 2010
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Τη συνδρομή της πολιτείας, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου, αλλά και της κοινωνίας, μέσω της ευαισθητοποίησης, στο δύσκολο έργο της στήριξης παιδιών και εφήβων στα σύνθετα ψυχολογικά προβλήματα, που οδηγούν σε αδιέξοδα απομόνωσης και ψυχολογιών δυσλειτουργιών, ζήτησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

Το σύνθημα είναι «Μίλα, μη φοβάσαι» και η ΕΨΥΠΕ θέτει στη διάθεση μικρών και μεγάλων δύο τηλεφωνικές γραμμές, που παρέχουν συμβουλευτική στήριξη, όπως εξήγησαν ο αν. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ι. Τσιάντης, η ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη των τηλεφωνικών γραμμών, Ε. Αθανασιάδου και ο ψυχοθεραπευτής Κ.Φύσσας.

Η πρώτη ανοιχτή γραμμή την τελευταία 5ετία είναι η «Γραμμή – Σύνδεσμος 8018011177» και απευθύνεται σε ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς, που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων έως 18 ετών.

Η δεύτερη είναι η Ευρωπαική Γραμμή Στήριξης, που λειτουργεί σε 14 χώρες της ΕΕ και από 9μήνου και στην Ελλάδα και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Ο αριθμός κλήσης είναι εύκολος, 116111, και τον χρησιμοποίησαν έως σήμερα 3.346 κυρίως έφηβοι 15-18 ετών (57%).

Τα αιτήματά τους αφορούν πρωτίστως θέματα ψυχικής υγείας, όπως δύσκολες σχέσεις με τους γονείς και τους συνομιλήκους τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline